Bibi Graetz Testamatta Rosso 2015

Bibi Graetz Testamatta Rosso 2015

99 Puncte James Suckling:

”Cel mai bun Testamatta făcut vreodată. Arome fascinante de fructe roșii, ceai, coajă de copac, pământ umed și piele nouă. Corp plin, tanini mătăsoși și sfârșit suculent. Îmi plac dinamismul și textura acestui vin roșu mare. E minunat dacă îl degustați acum, dar va fi mai bun în 2021.”

-22%

590,00 lei

Pret redus

460,20 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Testamatta Rosso 2015

Testamatta Rosso 2015

”Cel mai bun Testamatta făcut vreodată. Arome fascinante de fructe roșii, ceai, coajă de copac, pământ umed și piele nouă. Corp plin, tanini mătăsoși și sfârșit suculent. Îmi plac dinamismul și textura acestui vin roșu mare. E minunat dacă îl degustați acum, dar va fi mai bun în 2021.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Bibi Graetz Testamatta 2015

Perioada optimă de consum: 2019 - 2042

Producător: Bibi Graetz - Toscana

Soi: 100% Sangiovese - vițe vechi de 50-80 ani

Culoare: roșu-rubiniu   

Miros: buchet magnific de coajă de portocală rasă, prune, cedru și petale de trandafir

Gust: rafinat, persistent și intens, cu tanini mătăsoși, corp plin, arome fascinante de fructe roșii, ceai, coajă de copac, pământ umed și piele nouă; sfârșit lung și persistent, cu o delicată salinitate în final        

Recomandări gastronomice: bistecca alla fiorentina, vițel, vânat, miel, porc, prosciutto, salam toscan, paste cu sos de carne, pizza cu legume, legume la grătar, brânzeturi

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Fermentat în baricuri deschise, cu batonaj manual de 6-8 ori pe zi. Maturat 24 luni în stejar franțuzesc și 6 luni la sticlă.

Descrierea oenologului: ”Coajă de portocală rasă, prune, cedru și petale de trandafir. Corpolent, rafinat, cu tanini mătăsoși și sfârșit lung. Persistent și intens. Subton sărat în final.”

99 Puncte James Suckling: ”Un vin senzațional. Cel mai bun Testamatta făcut vreodată. Arome fascinante de fructe roșii, ceai, coajă de copac, pământ umed și piele nouă. Corp plin, tanini mătăsoși și sfârșit suculent. Îmi plac dinamismul și textura acestui vin roșu mare. E minunat dacă îl degustați acum, dar va fi mai bun în 2021.”

”Testa Matta” sau ”Cap nebun” este, pentru italieni, o persoană cu personalitate puternică, un fel de a fi aparte, atitudine pozitivă și multă creativitate. Niciun alt nume n-ar putea să descrie mai bine vinul de top al lui Bibi Graetz - un Supertoscan făcut 100% din Sangiovese din vii vechi,  în care se combină  tradiția și creativitatea, ducând noțiunea de Supertoscan la un alt nivel.

Bibi Graetz este unul dintre cei mai mari oenologi italieni. Personaj enigmatic și vulcanic, el a demarat în 2000 un proiect fantastic căruia i-a spus ”Azienda Agricola Testamatta”. Apoi, a ajuns rapid între primii 12 cei mai apreciați producători italieni de vinuri de colecție.

Numele, deloc italian, i se trage de la tatăl său evreu-elvețian care s-a căsătorit cu o tânără norvegiană și s-au stabilit la Fiesole, lângă Florența, unde au cumpărat un frumos castel medieval. Crescând într-un mediu artistic, printre impresionantele statui metalice create de tatăl său, Bibi a ales să studieze artele. A fost unul dintre absolvenții promițători ai Academiei dell’Arte din Florența, pentru ca, nevoit fiind, în anii 1990 să se dedice vinului - a avut de ales între a renunța la viile vechi care îi înconjurau casa din Castello de Vincigliata și a deveni producător. A început prin a colabora, timp de patru ani, cu oenologul Alberto Antonini și s-a impus rapid pe scena vinului toscan, susținutt fiind de punctajele favorabile primite de la Robert Parker. Apoi, în 2006, Testamatta primea 98 puncte de la Wine Spectator, iar în noiembrie 2008, Fiesole a fost inclus între zonele producătoare de vinuri italiene mari. De atunci, Testamatta a devenit un vin-cult în întreaga lume, iar povestea de succes a lui Bibi Graetz continuă.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs