Bibi Graetz Testamatta Rosso 2016

Bibi Graetz Testamatta Rosso 2016

98 Puncte James Suckling:

”Un Testamatta foarte frumos și bine făcut, cu arome de de pământ, teracotă, ceai negru și lavandă. Corpolent, foarte stratificat și extrem de polisat, cu tanini superbi, catifelați. Savuros și foarte lung. Musculos și foarte, foarte echilibrat. Arome și profunzime superbe.”

495,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Testamatta Rosso 2016

Testamatta Rosso 2016

”Un Testamatta foarte frumos și bine făcut, cu arome de de pământ, teracotă, ceai negru și lavandă. Corpolent, foarte stratificat și extrem de polisat, cu tanini superbi, catifelați. Savuros și foarte lung. Musculos și foarte, foarte echilibrat. Arome și profunzime superbe.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Bibi Graetz Testamatta 2016

Perioada optimă de consum: 2020-2040

Producător: Bibi Graetz - Toscana

Soi: 80% Sangiovese, 10% Canaiolo, 10% Colorino - vițe vechi de 50-80 ani, struguri culeși manual și triați de două ori

Culoare: roșu-rubiniu   

Miros: buchet frumos și elegant de fructe negre, condimente, gudron, lemn dulce și condimente prăjite

Gust: puternic, cu mult nerv și structură solidă; corpolent și dens, cu o tonă de arome de mure, tutun și prune       

Recomandări gastronomice: bistecca alla fiorentina, vițel, vânat, miel, porc, prosciutto, salam toscan, paste cu sos de carne, pizza cu legume, legume la grătar, brânzeturi

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Fiecare vie a fost culeasă de până la opt ori, astfel încât toți strugurii să aibă maturitatea maximă. Strugurii de pe fiecare plai au fost vinificați separat. Fermentarea s-a făcut cu drojdii indigene, cu batonaj manual de 6-8 ori pe zi, fără temperatură controlată. După aceea, vinul a fost mutat în baricuri noi, pentru fermentația malolactică. Vinul de pe fiecare parcelă a fost maturat separat timp de aproape trei ani, înainte de a se decide asamblajul final.

Descrierea oenologului: ”După recolta superbă din 2015, nu mi-a venit să cred că, în 2016, calitatea a fost și mai bună! Trecând prin vii în timpul culesului, am avut impresia că sunt înconjurat de sute de sculpturi de bronz, căci strugurii păreau a fi opere de artă perfecte. Nu mă surprinde deloc vinul rezultat - puternic, cu mult nerv și structură solidă. Corpolent și dens, are o tonă de arome de mure, tutun și prune.”

98 Puncte James Suckling: ”Un Testamatta foarte frumos și bine făcut, cu arome de de pământ, teracotă, ceai negru și lavandă. Corpolent, foarte stratificat și extrem de polisat, cu tanini superbi, catifelați. Savuros și foarte lung. Musculos și foarte, foarte echilibrat. Arome și profunzime superbe.”
96 Puncte Parker: ”Vinul a fost pus pe piață în martie 2019. Testamatta 2016 este un asamblaj de struguri din vii vechi deținute de Bibi Graetz în provinciile toscane Siena și Florența. Multe dintre vițe au 80 de ani sau mai mult și fiecare plai reprezintă un patrimoniu cultural și enologic special ales pentru unicitatea sa și caracterul său individual. Există o metaforă intrinsecă în multele culori primare care se întrepătrund pentru a forma o opera de artă reprezentată pe eticheta acestei sticle frumoase. La fel, Testamatta atinge o armonie impecabilă. Am gustat vinul în trei ocazii diferite și am fost luat de pe picioare de fiecare dată. Există la acest vin o latură sălbatică seducătoare care iese în față cu o intensitate cizelată. Buchet frumos și elegant de fructe negre, condimente, gudron, lemn dulce și condimente prăjite. În gură, corp mediu, cu tanini rafinați și textură închisă care ar trebui să se relaxeze și să crească în volum pe măsurtă ce vinul evoluyează în sticlă. Au fost produse 60.000 de sticle.”

Ediția 2015 - Descrierea oenologului: ”Coajă de portocală rasă, prune, cedru și petale de trandafir. Corpolent, rafinat, cu tanini mătăsoși și sfârșit lung. Persistent și intens. Subton sărat în final.”

              - 99 Puncte James Suckling: ”Un vin senzațional. Cel mai bun Testamatta făcut vreodată. Arome fascinante de fructe roșii, ceai, coajă de copac, pământ umed și piele nouă. Corp plin, tanini mătăsoși și sfârșit suculent. Îmi plac dinamismul și textura acestui vin roșu mare. E minunat dacă îl degustați acum, dar va fi mai bun în 2021.”

***

”Testa Matta” sau ”Cap nebun” este, pentru italieni, o persoană cu personalitate puternică, un fel de a fi aparte, atitudine pozitivă și multă creativitate. Niciun alt nume n-ar putea să descrie mai bine vinul de top al lui Bibi Graetz - un Supertoscan făcut 100% din Sangiovese din vii vechi,  în care se combină  tradiția și creativitatea, ducând noțiunea de Supertoscan la un alt nivel.

Bibi Graetz este unul dintre cei mai mari oenologi italieni. Personaj enigmatic și vulcanic, el a demarat în 2000 un proiect fantastic căruia i-a spus ”Azienda Agricola Testamatta”. Apoi, a ajuns rapid între primii 12 cei mai apreciați producători italieni de vinuri de colecție.

Numele, deloc italian, i se trage de la tatăl său evreu-elvețian care s-a căsătorit cu o tânără norvegiană și s-au stabilit la Fiesole, lângă Florența, unde au cumpărat un frumos castel medieval. Crescând într-un mediu artistic, printre impresionantele statui metalice create de tatăl său, Bibi a ales să studieze artele. A fost unul dintre absolvenții promițători ai Academiei dell’Arte din Florența, pentru ca, nevoit fiind, în anii 1990 să se dedice vinului - a avut de ales între a renunța la viile vechi care îi înconjurau casa din Castello de Vincigliata și a deveni producător. A început prin a colabora, timp de patru ani, cu oenologul Alberto Antonini și s-a impus rapid pe scena vinului toscan, susținutt fiind de punctajele favorabile primite de la Robert Parker. Apoi, în 2006, Testamatta primea 98 puncte de la Wine Spectator, iar în noiembrie 2008, Fiesole a fost inclus între zonele producătoare de vinuri italiene mari. De atunci, Testamatta a devenit un vin-cult în întreaga lume, iar povestea de succes a lui Bibi Graetz continuă.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs