Domaine Jonathan Didier Pabiot ”Florilège” Pouilly-Fumé 2018

Domaine Jonathan Didier Pabiot ”Florilège” Pouilly-Fumé 2018

Un vin alb foarte ispititor și cărnos. Ușor exotic, se bea ușor, fără strop de austeritate. Este ceea ce așteptam de la acest an de recoltă.” Un Sauvignon Blanc de Loara ”old school” impresionant! 

125,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”Florilège” Pouilly-Fumé 2018

”Florilège” Pouilly-Fumé 2018

Un vin alb foarte ispititor și cărnos. Ușor exotic, se bea ușor, fără strop de austeritate. Este ceea ce așteptam de la acest an de recoltă.” Un Sauvignon Blanc de Loara ”old school” impresionant! 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Jonathan Didier Pabiot ”Florilège” Pouilly-Fumé 2018

Producător: Domaine Jonathan Didier Pabiot - Pouilly-Fumé, Loire

Soi: Sauvignon Blanc - struguri certificați organic (Ecocert, Demeter) și culeși manual

Culoare: galben strălucitor    

Miros: parfum impresionant, de citrice, măr verde, iarbă proaspăt tăiată, praf de pușcă 

Gust: fin, proaspăt, vioi și dens, cu aciditate percutantă, arome de citrice, caprifoi și flori albe, combinate cu o mineralitate foarte pură, de praf de pușcă; sfârșit lung, persistent        

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, languste, homar, brânză de capră

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-10°C

Potențial de păstrare: 6-8 ani

Maturat 5 luni pe drojdii, în tancuri de inox.

Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Florilège este făcut din struguri proveniți din trei terroir-uri diferite ale domeniului: marnă, argilă și lut-silex.

15-16/20 Puncte La Revue du Vin de France: ”Pouilly-Fumé, 46 de vinuri degustate - puține surprize în Pouilly-Fumé, cu prea multe vinuri albe tehnice, vinificate expres pentru a le face suple și moi, dar fără a fi expresia reală a terroir-ului. Spre deosebire, Florilège este un vin alb foarte ispititor și cărnos. Ușor exotic, se bea ușor, fără strop de austeritate. Este ceea ce așteptam de la acest an de recoltă.” 

Ediția 2017 - 16,5 Puncte Jancis Robinson

***

Jonathan Pabiot, fost campion de motocros, este noul copil minune al Văii Loarei și Pouilly Fumé-ului. Considerat a fi ”următorul Didier Dagueneau”, el a fost discipolul lui Didier Barral, celebrul producător din Faugères, de la care a învățat tainele viticulturii organice și biodinamice. La 21 de ani, el se întoarce la domeniul familiei din Pouilly-Fumé, dornic să aplice tot ce învățase. Dar tatăl său, Didier Pabiot, a patra generație de viticultori din Les Loges, nu s-a lăsat convins. Totuși, el i-a dat lui Jonathan, 1,5 ha de vie, moștenire de la bunicul său. Jonathan a mai închiriat 1,5 ha, pe care ulterior le-a cumpărat și a început conversia la viticultura organică. Așa s-au născut cuvée-urile de top Prédilection și Eurythmie, aflate azi la atât de mare căutare. De aici, s-a dus vestea că Jonathan va fi cel ce va ridica nivelul Pouilly-Fumé-ului de calitate, așa cum o făcuse cu câteva zeci de ani înainte, marele Didier Dagueneau.

După nici șase luni, tatăl lui Jonathan a fost convins de rezultatele fiului său. El a decis să treacă la viticultură organică și pe celelalte 17 ha ale domeniului. Cu forțe reunite, cei doi Pabiot au reușit în 2010 să obțină certificarea organică pe toate cele 20 ha, începând trecerea către viticultura biodinamică. 

Astăzi, vinurile lui Jonathan au cucerit lumea prin puritate, precizie și vivacitate, fiind considerate unele dintre cele mai reușite vinuri ale apelațiunii. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: