Domaine Jonathan Didier Pabiot "Aubaine" Pouilly Fumé 2018

Domaine Jonathan Didier Pabiot "Aubaine" Pouilly Fumé 2018

Buchet catifelat cu note dulci de fructe albe, fructe exotice, citrice și flori sălbatice. Gust proaspăt, elegant, catifelat și echilibrat, cu arome complexe, aciditate vioaie și o mineralitate foarte plăcută. Sfârșit persistent și catifelat.

145,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

"Aubaine" Pouilly Fumé 2018

"Aubaine" Pouilly Fumé 2018

Buchet catifelat cu note dulci de fructe albe, fructe exotice, citrice și flori sălbatice. Gust proaspăt, elegant, catifelat și echilibrat, cu arome complexe, aciditate vioaie și o mineralitate foarte plăcută. Sfârșit persistent și catifelat.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Jonathan Didier Pabiot "Aubaine" Pouilly Fumé 2018

Perioada optimă de consum: 2020-2027

Producător: Domaine Jonathan Didier Pabiot - Pouilly-Fumé, Loire

Soi: Sauvignon Blanc - struguri certificați organic (Ecocert, Demeter) și culeși manual

Culoare: galben-pai strălucitor cu tente verzui  

Miros: buchet catifelat cu note dulci de fructe albe, fructe exotice, citrice și flori sălbatice

Gust: proaspăt, elegant, catifelat și echilibrat, cu arome complexe, aciditate vioaie și o mineralitate foarte plăcută; sfârșit persistent și catifelat

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, languste, homar, brânză de capră

Alcool: 12%

Temperatura de servire: 8-10°C

Maturat 1 an pe drojdii, în cuve de inox îngropate.

Doar trei dintre cei 120 de producători din Pouilly-Fumé sunt certificați organic, iar Pabiot este unul dintre ei. Aubaine (binefacere, în fr.) este făcut din struguri proveniți dintr-o vie unică, cu terroir calcaros.

Ediția 2017 - 16/20 Puncte La Revue du Vin de France: ”Fostul campion de motocros Jonathan Pabiot a lansat o provocare la adresa rutinei în care se complac prea mulți dintre producătorii locali. Aubaine este un vin seducător, plin de energie și lipsit complet de fasoane, care pur și simplu te face să salivezi.”

                   - 94-96 Puncte Chriss Kissack/The Wine Doctor

Ediția 2016 - 92 Puncte Wine Enthusiast

***

Jonathan Pabiot, fost campion de motocros, este noul copil minune al Văii Loarei și Pouilly Fumé-ului. Considerat a fi ”următorul Didier Dagueneau”, el a fost discipolul lui Didier Barral, celebrul producător din Faugères, de la care a învățat tainele viticulturii organice și biodinamice. La 21 de ani, el se întoarce la domeniul familiei din Pouilly-Fumé, dornic să aplice tot ce învățase. Dar tatăl său, Didier Pabiot, a patra generație de viticultori din Les Loges, nu s-a lăsat convins. Totuși, el i-a dat lui Jonathan, 1,5 ha de vie, moștenire de la bunicul său. Jonathan a mai închiriat 1,5 ha, pe care ulterior le-a cumpărat și a început conversia la viticultura organică. Așa s-au născut cuvée-urile de top Prédilection și Eurythmie, aflate azi la atât de mare căutare. De aici, s-a dus vestea că Jonathan va fi cel ce va ridica nivelul Pouilly-Fumé-ului de calitate, așa cum o făcuse cu câteva zeci de ani înainte, marele Didier Dagueneau.

După nici șase luni, tatăl lui Jonathan a fost convins de rezultatele fiului său. El a decis să treacă la viticultură organică și pe celelalte 17 ha ale domeniului. Cu forțe reunite, cei doi Pabiot au reușit în 2010 să obțină certificarea organică pe toate cele 20 ha, începând trecerea către viticultura biodinamică. 

Astăzi, vinurile lui Jonathan au cucerit lumea prin puritate, precizie și vivacitate, fiind considerate unele dintre cele mai reușite vinuri ale apelațiunii. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: