Domaine Lucien Crochet Sancerre "Les Calcaires" 2017

Domaine Lucien Crochet Sancerre "Les Calcaires" 2017

Elegant și echilibrat, cu o aciditate și o mineralitate foarte plăcute și arome de flori de soc și caisă. Va fi la fel de bun și peste cinci ani.

115,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Sancerre "Les Calcaires" 2017

 Sancerre "Les Calcaires" 2017

Elegant și echilibrat, cu o aciditate și o mineralitate foarte plăcute și arome de flori de soc și caisă. Va fi la fel de bun și peste cinci ani.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lucien Crochet Sancerre "Les Calcaires" 2017

Producător: Lucien Crochet - Valea Loarei, Sancerre  

Soi: Sauvignon Blanc - struguri culeși manual și nedezciorchinați, de pe mai multe loturi cu sol calcaros ale domeniului

Culoare: galben pal    

Miros: mineral, cu parfum de fructe albe coapte și caise

Gust: elegant și echilibrat, cu o aciditate și o mineralitate foarte plăcute și arome de flori de soc și caisă     

Recomandări gastronomice: ca aperitiv sau cu pește de apă dulce, ocheană, brânză de capră

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 9-10°C

Perioada optimă de consum: 2017-2022

Din 1989, la Crochet se folosesc numai îngrășăminte organice.

”Lucien Crochet a fost multă vreme referința calitativă pentru vinurile din Sancerre, ceea ce explică prezența puternică a vinurilor domeniului în meniurile de vin ale marilor restaurante din Franța. Nivelul domeniului s-a menținut la fel de sus și după ce Lucien i-a predat ștacheta fiului său Gilles. Dealurile din Chêne Marchand de pe teritoriul comunei Bué, unde familia Crochet are o parcelă minunată, de cinci hectare, dau niște Sancerre-uri albe de o finețe extraordinară (așteptați doi ani), în timp ce La Croix du Roy conferă Pinot Noir-ului un gust de o noblețe unică în Sancerre.”, La Revue du Vin de France

Viile de la Lucien Crochet ocupă 35 ha, dintre care 26 sunt plantate cu Sauvignon Blanc, iar 9 cu Pinot Noir, pentru vinurile roșii și rosé. Majoritatea viilor sunt în comuna Bué, cu câteva loturi situate în Sancerre, Crézancy și Vinon. Aflându-se la 230-280 m altitudine, ele permit ca strugurii să fie culeși la maturitate optimă.

Domeniul Crochet se află în proprietatea familiei de câteva generații. Ambii bunici ai lui Gilles Crochet au fost producători de vin. Dintre ei, Lucien Picard a fost, la începutul anilor 1950, pionierul îmbutelierii vinurilor din Sancerre, pentru a le putea vinde la Paris. Tatăl lui Gilles, Lucien Crochet este cel care a unit proprietățile celor doi bunici și a ajuns să fie figura emblematică a Sancerre-ului. El a fost nu doar un foarte bun producător, ci și un negustor abil care a reușit să devină furnizorul celor mai bune restaurante din Paris. Ulterior, tot el a trecut și la export. Astăzi, tradiția este continuată cu succes de Gilles și de soția sa Laurence.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: