Argiano Non Confonditur Super Tuscan 2016

Argiano Non Confonditur Super Tuscan 2016

93 Puncte James Suckling:

”Nas foarte frumos, cu note abundente de tufăriș care merg de la lăstari și pământ de pădure, până la soc, tufe de zmeură și ierburi aromate uscate. Corpolent, compact și foarte elegant, delimitat de tanini liniari și cu aciditate vioaie. Beți-l în 2020.”

76,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Non Confonditur Super Tuscan 2016

Non Confonditur Super Tuscan 2016

”Nas foarte frumos, cu note abundente de tufăriș care merg de la lăstari și pământ de pădure, până la soc, tufe de zmeură și ierburi aromate uscate. Corpolent, compact și foarte elegant, delimitat de tanini liniari și cu aciditate vioaie. Beți-l în 2020.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Argiano Non Confonditur Super Tuscan* 2016

Producător: Argiano - Toscana

Soi: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese

Culoare: rubiniu închis

Miros: puternic, incitant, cu note de coacăze negre, cafea măcinată, stafide

Gust: caracter bine-definit, corpolent, foarte catifelat, cu tanini blânzi şi sfârşit persistent; arome de coacăze negre, mure, cireșe negre și condimente; dulceaţa Merlotului este liantul care leagă notele de pământ ale Sangiovese-ului cu notele picante, de coacăze negre ale Cabernetului 

Recomandări gastronomice: bruschette, crostini, grătar, fripturi, legume la grătar, paste cu sosuri de carne, sosuri de ciuperci sau trufe, fasole, osso bucco

Alcool: 14,0%

Temperatura de servire: 15-18°C

Maturitate anticipată: 2020 - 2028

Fiecare soi este fermentat separat, în tancuri, pentru a-i păstra caracteristicile. Înainte de asamblare, vinul este maturat timp de câteva luni în butoaie franţuzeşti la a doua folosire şi în butoaie mari din stejar din Slovenia, pentru a înmuia taninii şi a armoniza aromele celor trei soiuri.

93 Puncte James Suckling: ”Nas foarte frumos, cu note abundente de tufăriș care merg de la lăstari și pământ de pădure, până la soc, tufe de zmeură și ierburi aromate uscate. Corpolent, compact și foarte elegant, delimitat de tanini liniari și cu aciditate vioaie. Beți-l în 2020.”

Ediția 2015 - 94 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu tânăr, bogat și rasat, cu buchet de ciocolată, stafide și adieri de lemn de santal. Corp plin, tanini crocanți și sfârșit lung, aromat. Suculent și picant. Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot și un strop de Sangiovese. Beți-l sau păstrați-l.”

Editia 2013 - 92 Puncte James Suckling: ”Buchet și arome de fructe negre, cafea măcinată și stafide. Corp plin, tanini netezi și sfârșit aromatic. Non Confunditur este întotdeauna un Super Toscan stilat și excelent, făcut mai ales din Sangiovese. Beți-l sau păstrați-l.”

Ediția 2012 - 88 Puncte Parker: ”NC 2013 este o abordare plăcută, cu o frumoasă prospețime, arome strălucitoare de fruct și adieri dulci în fundal. Toți ochii sunt ațintiți pe Argiano de când celebra proprietate a fost cumpărată de un grup de investitori brazilieni. Această degustare confirmă faptul că stilul de vinificare și-a păstrat identitatea inconfundabilă în toate produsele DOC și IGT Toscana ale domeniului.”

Ediția 2010 - 93 Puncte James Suckling: „Cel mai bun Non Confunditur făcut vreodată de Argiano”!

”Non Confunditur” (de neconfundat) este inscripția latină de pe blazonul Argiano și motto-ul foștilor proprietari, familia Lovatelli Gaetani de d'Aragona. Vinul poartă acest nume ca tribut adus trecutului prestigios și glorios al domeniului. Pentru a-i onora numele, el este, în fiecare an, unic și distinct. Din 2002 încoace, NC își păstrează un loc de cinste printre cele mai bune Super Toscane.

*Super Tuscan (Super Toscan) este o categorie de vinuri din Toscana, apărută în anii 1970, când unii producători au început să experimenteze cu soiuri franţuzeşti şi metode noi de vinificare. Ele sunt produse în afara reglementărilor DOC şi DOCG, din soiuri internaționale, dar sunt vinuri de mare calitate, cu potenţial mare de învechire şi preţuri mari. Între timp, multe din aceste vinuri s-au calificat drept DOC sau DOCG, dar mulţi producători preferă catalogarea neclasificată sau clasificarea IGT (Indicazione Geografica Tipica), introdusă în 1992.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: