Pala Cannonau di Sardegna "I Fiori" 2017

Pala Cannonau di Sardegna "I Fiori" 2017

Buchet intens și proaspăt de fructe roșii coapte și legume. Pe palatin, este sec și mătăsos, bine-structurat, cu aciditate percutantă dar perfect integrată și postgust picant, foarte persistent.

59,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cannonau di Sardegna "I Fiori" 2017

Cannonau di Sardegna "I Fiori" 2017

Buchet intens și proaspăt de fructe roșii coapte și legume. Pe palatin, este sec și mătăsos, bine-structurat, cu aciditate percutantă dar perfect integrată și postgust picant, foarte persistent.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Pala "I Fiori" Cannonau di Sardegna DOC 2017

Producător: Azienda Agricola Pala - Sardinia

Soi: 100% Cannonau* - vițe vechi de 35 ani

Culoare: roșu-rubiniu intens, cu tente violet

Miros: buchet intens și proaspăt de fructe roșii coapte și legume

Gust: sec și mătăsos, bine-structurat, cu aciditate percutantă dar perfect integrată și postgust picant, foarte persistent

Recomandări gastronomice: aperitive din carne reci, feluri principale puțin aromate, preparate din carne albă și roșie slabă, brânzeturi semi-maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturat 6 luni în tancuri de ciment și inox și 2-3 luni la sticlă.

Vă sfătuim să-l deschideți cu 30 minute înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

*Cannonau este numele local al soiului Grenache (fr.) sau Garnacha (sp.), fiind, totodată, principalul soi roșu din Sardinia.

Ediția 2016 - 93 Puncte James Suckling

Unul dintre cei mai respectați producători de pe scena vitivinicolă a Sardiniei, Azienda Agricola Pala a fost înființată în 1950. Astăzi, ea este condusă de Mario Pala, soția sa Rita și cei trei copii ai lor: Massimiliano, Elisabetta and Mariantonietta. Valorile transmise din generație în generație au fost întotdeauna legate de terroir, pământ și respect față de mediu, iar vinurile reflectă atât caracterul familiei Pala cât și terroir-ul acestei insule extraordinare. Mario are meritul de a fi reformat afacerea axată pe producerea de vin vrac, transformând-o într-o podgorie modernă devenită unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața vinului din Sardinia. Sub conducerea lui, Pala produce vinuri care exprimă perfect terroir-ul Sardiniei, respectând totodată tradițiile oenologice ale locului și familiei.

Viile Pala constau din opt loturi unice. Unele dintre ele se întind pe un deal calcaros din imediata apropiere a orașului Serdiana, acolo une se află și crama și continuă pe dealurile din jurul comunelor Ussana și Senorbì, cu sol de calcar și marnă. Cele mai depărtate se află în comunele Uras, Terralba și San Nicolò d'Arcidano, de pe coasta centrală și de vest a insulei, unde solul este predominant nisipos. În funcție de condiții, viile sunt cultivate cu soiuri autohtone, de la Vermentino la Nuragus și de la Cannonau la Carignano. Cu timpul, Pala a ajuns să producă vinuri foarte bine structurate, aromate și echilibrate. O notă aparte o fac vinurile albe de o eleganță uluitoare, unele dintre ele având un potențial de învechire remarcabil.

”I Fiori” este gama cea mai premiată din portofoliul Pala.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs