Caiarossa 2015

Caiarossa 2015

96 Puncte James Suckling:

”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”

325,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

2015

2015

”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Caiarossa 2015

Producător:  Caiarossa - Toscana Rosso IGT

Proprietar: cei trei fii ai lui Eric Albada Jelgersma, decedat în iunie 2018; ei sunt proprietari, de asemenea, ai Château Giscours și Château du Tertre Grands Crus Classés în Margaux, Franța 

Oenolog: Dominique Génot

Tip: Supertoscan

Soi: 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante - viticultură biodinamică certificată Demeter, struguri culeși manual timp de 6 săptămâni (sfârșit de august, început de octombrie)

Culoare: roșu-purpuriu închis  

Miros: parfumat, pe note de mure, cireșe negre, prune coapte, mentă, condimente

Gust: foarte echilibrat, cu aciditate proaspătă, corp plin, tanini crocanți dar foarte fini și arome de cireșe negre, mure, condimente (cuișoare, vanilie), toast și lemn dulce, cu o adiere de fier și smoală  

Recomandări gastronomice: preparate din porc sau vită cu vin roșu, rozmarin, usturoi și piper, Grana Padano, blue cheese

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2019 - 2033

Număr de sticle produse: 37.800

Fiecare soi este fermentat în tancuri de beton și de lemn (10-80 hl), cu drojdii indigene. Vinul este maturat în butoaie mari și mici de la prima (30%) la a treia folosire. Maturareaîn lemn durează 11 luni pentru soiul mai delicat, Alicante și 20 de luni pentru cele mai puternice - Petit Verdot și Cabernet Sauvignon. Înainte de îmbuteliere, vinul petrece alte 6 luni în tancuri de beton.

Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

Descrierea proprietarului: ”Cea mai pură expresie a viilor noastre, Caiarossa înglobează întreaga complexitate și noblețe a acestui pământ. Cele șapte soiuri țes, împreună, tapiseria perfectă a terroir-ului nostru. O adevărată expresie a bogăției naturii.”

96 Puncte James Suckling: ”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”

94 Puncte Parker: ”Caiarossa 2015 este expresiv și profund. În acest vin direct și deschis, fructele negre abundente se combină cu cele de condimente și toast. Un asamblaj sofisticat de 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante. Rezultatul este un vin plin, generos și compact, cu o pișcătură subtilă de aciditate volatilă în final. 

Ediția 2013 - 95 Puncte james Suckling: ”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l. Mai bun în 2020.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs