Château Angélus Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé 2018

Château Angélus Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé 2018

99-100 Puncte James Suckling:

”Vinul etalează o fructuozitate frumoasă și generoasă, tanini moi și catifelați, cu un subton de ciocolată și cedru. Corpolent, pur și suplu, cu o fructuozitate vibrantă și o expresie reală a terroir-ului. Sfârșit ”savory”, cu arome de alune și semințe crocante. Incredibil. Calitate fantastică a fructului.”

ATENȚIE: Ultimele bucăți în stoc!

2 130,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé 2018

Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé 2018

”Vinul etalează o fructuozitate frumoasă și generoasă, tanini moi și catifelați, cu un subton de ciocolată și cedru. Corpolent, pur și suplu, cu o fructuozitate vibrantă și o expresie reală a terroir-ului. Sfârșit ”savory”, cu arome de alune și semințe crocante. Incredibil. Calitate fantastică a fructului.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Angélus 1er Grand Cru Classé 2018

Perioada optimă de consum: 2026- 2058

Producător:  Château Angélus - Saint-Emilion

Soi: 65% Merlot, 35% Cabernet Franc - vițe vechi de 60-80 ani

Culoare: roșu-granat închis, cu reflexii purpurii   

Miros: incredibil de proaspăt, luxurinat și picant

Gust: elegant, proaspăt, fin și profund, cu o puritate rară, corpolent și cu arome uluitoare de fructe roșii și negre și un echilibru perfect între forță și rafinament; pe palatin, debutează suav și curat, cu tanini fermi și catifelați, iar finalul este picant și incredibil de persistent      

Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie (vițel, porc, vită, miel, vânat), rață și pui la grătar sau fripte, preparate asiatice, ton, ciuperci, paste și brânzeturi maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 15-18°C

10% din vin este maturat 18-22 luni în butoaie mari, noi, iar restul, în baricuri noi.

99-100 Puncte James Suckling: ”Vinul etalează o fructuozitate frumoasă și generoasă, tanini moi și catifelați, cu un subton de ciocolată și cedru. Corpolent, pur și suplu, cu o fructuozitate vibrantă și o expresie reală a terroir-ului. Sfârșit ”savory”, cu arome de alune și semințe crocante. Incredibil. Calitate fantastică a fructului.”

97-100 Puncte Parker: ”Anul acesta avem mai puțin Cabernet Franc pentru că, în semn de omagiu pentru bunicul meu, am folosit numai vițele cele mai vechi, plantate de el. Vorbim de vițe vechi de 60-80 de ani.”, a spus Stéphanie de Boüard-Rivoal. Începând cu 2018, 10% din întreaga recoltă a Angélus va fi maturată în butoaie mari de stejar. ”Ele dau un vin mai concentrat, mai parfumat și mai vivace datorită expunerii mai mici la oxigen.”, a adăugat Stéphanie. Angélus 2018 este făcut din 65% Merlot și 35% Cabernet Franc și urmează a fi maturat 18-22 luni în baricuri 100% noi, plus două butoaie mari, noi. De culoare roșu-granat închis, emană un parfum senzual și frumos de zmeură neagră, vișine, prune calde și trandafiri roșii, a cărui intensitate se amplifică pentru a evidenția notele de cireșe îmbrăcate în ciocolată, sos de zmeură, ceai negru, fum de lemne și praf de scorțișoară, cu o adiere de măsline negre și mezeluri de porc. Pe palatin, corp mediu spre plin și arome fantastic de profunde și stratificate de fructe roșii și negre împletite cu note de pământ, condimente și flori încadrate de tanini satinați și rafinați. Sfârșit uluitor de proaspăt și lung. Structură incredibilă, fină, armonioasă. Splendid.”

Ediția 2015 - 99-100 Puncte James Suckling: ”Vinul demonstrează puritatea Angélus-ului. N-am mai gustat niciodată un vin de-al lor care să aibă o asemenea claritate. Corpolent, foarte fructat și de o frumusețe desăvârșită. Tanini super mătăsoși. E o adevărată bucurie să-l guști. Te face să vrei să-l bei.”

                    - 97 Puncte Parker: ”Angélus 2015 are o culoare grenat-purpuriu închis și arome puternic ce de coacăze roșii zdrobite, prune calde și așchii de creion, cu aluzii de tămâie, salvie, violete și tutun. Corpolent, foarte rafinat și intens, dar, totodată, extraordinar de delicat și de o prospețime minunată, are tanini copți dar fermi și foarte fin granulați și un sfârșit incredibil de lung și parfumat. Foarte parfumat și de o catifelare cuceritoare, acest Angélus este cu adevărat seducător!”

***

Château Angélus, unul dntre cei mai apreciați producători din Saint-Emilion, a devenit 1er Grand Cru Classé la reclasificarea din 1996 a Saint-Emilion-ului. 

Contele Maurice de Boüard, străbunicul actualului proprietar, a cumpărat domeniul în 1921. După cel de-al doilea război mondial, fii săi au unit cealaltă proprietate a familiei, Château Mazerat, cu Château Angélus, sub numele celei din urmă. În 1985, domeniul de 23,4 ha a fost preluat de Hubert de Boüard de Laforest și de verișorul său Jean-Bernard Grenie care l-au dus la rangul și faima sa actuală. Iubitor al Burgundiei și adept al viticulturii organice, Hubert de Boüard produce azi unul dintre cele mai renumite vinuri roșii din întreaga lume.

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs