Argiano Rosso di Montalcino 2016

Argiano Rosso di Montalcino 2016

90 Puncte Wine Spectator:

”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”

79,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rosso di Montalcino 2016

Rosso di Montalcino 2016

”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Argiano Rosso di Montalcino DOC 2016

Producător: Argiano - Toscana (Montalcino)

Soi: 100% Sangiovese Grosso

Culoare: roşu-rubiniu închis

Miros: buchet intens, tipic toscan de cireșe și violete, cu tonuri eterice

Gust: cu stilul elegant al casei, vinul este echilibrat și concentrat, cu arome de fructe roşii de pădure, cireșe și condimente; corp mediu, concentrat, cu tanini moi și sfârșit persistent

Făcut din struguri culeşi şi selecţionaţi manual.

Maturat în butoaie franţuzeşti la a doua folosire şi în butoaie slavone mari.

Recomandări gastronomice: un vin foarte prietenos cu mâncarea, merge bine cu carne roșie, vițel, paste, pui, ciuperci sau trufe, risotto, porc  cu sos, bruschette, brânză

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C     

Vă recomandăm să-l beți între 2017 - 2023.

Caracterizarea oenologului: ”Rosso di Montalcino, făcut din Sangiovese 100%, este o altă expresie a tradiției și terroir-ului din Montalcino. Rosso de la Argiano are un pedigree nobil și este produs din struguri care cresc în jurul domeniului. Soiul se numește Sangiovesse Grosso, o clonă selecționată care s-a adaptat perfect la solul din Argiano; acest vin este făcut cu aceeași grijă și atenție pe care le acordăm Brunello-ului, de la managementul viei până la îmbuteliere.

Rosso di Montalcino are o culoare roșu-rubiniu închis și corp mediu, cu o concentrație optimă la mijlocul palatului. Elegant în gură, este echilibrat și are arome ispititoare de fructe roșii, violete, mentă și pământ. Un vin generos, cu tanini moi, catifelați care îi satisfac pe toți iubitorii de Sangiovese. Companionul perfect pentru orice masă, este ideal cu carne roșie, vițel, bruschette și toate tipurile de brânză și paste. Un vin care aduce eleganță la orice masă.”

90 Puncte Wine Spectator: ”Elegant, cu arome florale, de căpșuni și cireșe evidențiate de un profil vibrant. Sfârșit mai ușor, dar rămâne persistent. Beți-l de acum până în 2023.”

Ediția 2014 - 87 Puncte Cellar Tracker

Ediția 2013 - 89 Puncte Parker: ”Argiano Rosso di Montalcino 2013 este un vin plin și vesel în care notele apăsate de cireșe sunt acompaniate de tonuri minerale prăfoase. În gură, are o dulceață remarcabilă, asortată cu arome de fructe proaspete și cu aciditatea naturală a Sangiovese-ului. Ar fi minunat să asociați acest vin cu un preparat ușor dulceag, cum ar fi paste simple cu sos proaspăt de roșii. (Încă tânăr la momentul evaluării.)” 

Ediția 2012 - 91 Puncte James Suckling: ”Cu adevărat delicios. Nas de gumă de mestecat cu căpșuni și gudron, oțet balsamic cu prune coapte. Gust taninos, savuros, cu nuanțe de boabe de cafea și ciuperci de stâncă. Sfârșit lung, rotund. Beți-l acum sau în 2016.”

                  -  90 Puncte Wine Spectator

Ediția 2011 - 90 Puncte Wine Spectator; 15,5 Puncte Jancis Robinson

Ediţia 2009 - 2 Pahare Gambero Rosso 

Ediţia 2007 - 90 Puncte Parker

Rosso di Montalcino este considerat fratele mai mic al celebrului Brunello di Montalcino.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs