Château Haut Brion Pessac-Léognan 1er Grand Cru Classé 2014

Château Haut Brion Pessac-Léognan 1er Grand Cru Classé 2014

100 Puncte Wine Enthuziast

”Parfum minunat de petale de trandafir, violete și tufă de coacăze. Corpolent, cu tanini foarte mătăsoși și aciditate vioaie. Taninii sunt super fin granulați. Persistă minute în șir. Rasat și rafinat. Persistent. Beți-l în 2025.”

2 295,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pessac-Léognan 1er Grand Cru Classé 2014

Pessac-Léognan 1er Grand Cru Classé 2014

”Parfum minunat de petale de trandafir, violete și tufă de coacăze. Corpolent, cu tanini foarte mătăsoși și aciditate vioaie. Taninii sunt super fin granulați. Persistă minute în șir. Rasat și rafinat. Persistent. Beți-l în 2025.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Haut-Brion Pessac-Léognan 1er Grand Cru Classé 2014

Producător: Château Haut-Brion - Pessac-Léognan  

Soi: 50% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 11% Cabernet Franc

Culoare: roșu-purpuriu foarte închis   

Miros: parfum frumos și delicat de fructe roșii și negre - mure, coacăze, completate de note afumate

Gust: puternic, foarte focusat și elegant, foarte structurat de taninii catifelați și generoși, cu arome dominante de fructe roșii și subtonuri de fructe negre - coacăze, mure -, piatră și mină de creion care îi conferă o intensitate rafinată ce se regăsește în sfârșitul lung, extraordinar

Recomandări gastronomice: taninii puternici îl recomandă pentru preparate sățioase, grase și aromate din porc, vită, miel, rață afumată

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Perioada optimă de consum: 2021 - 2050

100 Puncte Wine Enthuziast

97 Puncte James Suckling: ”Parfum minunat de petale de trandafir, violete și tufă de coacăze. Corpolent, cu tanini foarte mătăsoși și aciditate vioaie. Taninii sunt super fin granulați. Persistă minute în șir. Rasat și rafinat. Persistent. Beți-l în 2025.”

96 Puncte Parker: ”Haut-Brion 2014 este un asamblaj de 50% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon și 11% Cabernet Franc. Strugurii au fost culeși între 11 septembrie și 10 octombrie, la un randament de 42,9 hl/ha, iar vinificarea s-a făcut în stejar 70% nou. Vinul emană arome de fructe roșii, predominant căpșuni, afine și tutun, cu o aluzie de mentol în fundal. Atacul este proaspăt și provocator, iar aciditatea frumoasă, iar în spatele gurii se face simțită o adiere de marmeladă și portocale roșii. UN vin care îți dă fiori.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs