Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2006 - 1,5 l

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2006 - 1,5 l

95 Puncte Parker:

”Culoarea densă, rubinie cu tente purpurii este urmată de un parfum amplu, dulce, de trufe negre, camfor, pământ, tămâie, piele de șa nouă și o abundență de note piperate, de mure, ierburi aromatice, carne și cireșe negre. Profund, corpolent și dens, cu tanini dulci, acest Châteauneuf are mai multă forță decât cele din 2005, 2004 sau 2003.” 

1 490,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Châteauneuf-du-Pape Rouge 2006 - 1,5 l

Châteauneuf-du-Pape Rouge 2006 - 1,5 l

”Culoarea densă, rubinie cu tente purpurii este urmată de un parfum amplu, dulce, de trufe negre, camfor, pământ, tămâie, piele de șa nouă și o abundență de note piperate, de mure, ierburi aromatice, carne și cireșe negre. Profund, corpolent și dens, cu tanini dulci, acest Châteauneuf are mai multă forță decât cele din 2005, 2004 sau 2003.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2006 - 1,5 l

Producător: Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape, Valea Ronului

Proprietar: Familia Perrin

Soi: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 10% Syrah, 10% Counoise, 15% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne, 5% Cinsault - struguri culeși manual

Culoare: roșu-rubiniu intens și închis, cu tente purpurii   

Miros: fructat, cu un evantai aromatic pregnant - fructe negre, cireșe, smochine, fum, pământ, carne friptă, grafit, ciuperci și lemn vechi

Gust: elegant, puternic, rotund și catifelat, cu un echilibru extraordinar între tanini și corp, aciditate proaspătă, corp plin, structură superbă, fructuozitate concentrată și sfârșit lung

Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, brânză

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 15°C

Perioada optimă de consum: 2012 - 2028

Pentru a lăsa sedimentele să se așeze, păstrați sticla în picioare timp de 48 de ore, înainte de a servi vinul. Vinul trebuie aerisit înainte de servire.

Un an foarte bun pentru Beaucastel! Fiecare soi este recoltat separat. Strugurii reductivi (Mourvèdre, Syrah) sunt fermentați în butoaie de lemn, iar strugurii oxidativi (toate celelalte soiuri) fermentează în tancuri de beton emailat. Soiurile sunt asamblate după fermentația malolactică, după care vinul este maturat 12 luni în budane de stejar. 

95 Puncte Parker: ”Culoarea densă, rubinie cu tente purpurii este urmată de un parfum amplu, dulce, de trufe negre, camfor, pământ, tămâie, piele de șa nouă și o abundență de note piperate, de mure, ierburi aromatice, carne și cireșe negre. Profund, corpolent și dens, cu tanini dulci, acest Châteauneuf are mai multă forță decât cele din 2005, 2004 sau 2003. Maturitate anticipată: 2012-2028.

Beaucastel și celelalte vinuri vândute sub marca Perrin et Fils se situează constant între vinurile de top ale Franței. Vizitez domeniul de mai bine de 30 de ani și, de-a lungul anilor, am putut să văd toate elementele care fac ca un vin să fie mare - un respect incredibil pentru vii, o etică deosebită, intransigentă a muncii și o pasiune extraordinară pentru tratarea delicată a strugurilor. O gamă superbă de vinuri, de la cele cu valoare extraordinară până la vinurile clasice, de top. În ciuyda faptului că domeniul este unul dintre cele mai tradiționale din Europa de Vest, Familia Perrin este remarcabil de flexibilă atunci când e vorba de a da o calitate mai bună.”

95 Puncte Wine Spectator: ”Puternic, cu un nucleu rorund, aproape cremos, de mure și zmeură, întrepătrunse de arome de cacao, toast dulce și pastă de smochine și mesquite. Lung și bogat până la sfârșit.”  

***

Château de Beaucastel este unul dintre cei mai cunoscuți producători ai Ronului și Franței. Atestat pentru prima oară în 1549, domeniul produce azi cele mai fine vinuri din Châteauneuf-du-Pape. Faima de azi și-o datorează inginerului chimist și profesorului de matematică Pierre Perrin care l-a cumpărat în 1903 și, împreună cu socrul său, l-a restaurat după dezastrul produs de filoxeră. Fiul său, Jacques Perrin, a preluat podgoria în 1953 și a modernizat-o. Astăzi, ea este condusă de François și Jean-Pierre Perrin care, împreună cu copiii lor, continuă tradiția strămoșilor și își îngrijesc viile cu cea mai mare grijă, în deplin respect față de pământ și terroir - viticultură biodinamică (zero pesticide și îngrășăminte chimice).

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs