Domaine A. & P. de Villaine Aligoté ”Bouzeron” 2018

Domaine A. & P. de Villaine Aligoté ”Bouzeron” 2018

90 Puncte Parker:

”Bouzeron 2018 debutează cu parfum de mere verzi, pere, flori albe și ceară de albine. El introduce un vin cu corp mediu, rasat, cu atac elegant și satinat, aciditate vioaie și sfârșit lung, precis. Puțin mai demonstrativ decât cel din 2017, dar are structură bună în acest an cald și va îmbătrâni frumos.”

180,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Aligoté ”Bouzeron” 2018

Aligoté ”Bouzeron” 2018

”Bouzeron 2018 debutează cu parfum de mere verzi, pere, flori albe și ceară de albine. El introduce un vin cu corp mediu, rasat, cu atac elegant și satinat, aciditate vioaie și sfârșit lung, precis. Puțin mai demonstrativ decât cel din 2017, dar are structură bună în acest an cald și va îmbătrâni frumos.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine A. et P. de Villaine Aligoté ”Bouzeron” 2018

Perioada optimă de consum: 2020 - 2035

Producător: Domaine A. et P. de Villaine - AOC Bouzeron, Côte Chalonnaise

Proprietar: Aubert de Villaine, co-proprietar, de asemenea, al Domaine de la Romanée-Conti

Director-oenolog: Pierre de Benoist 

Soi: Aligoté doré (Aligoté auriu) - vițe vechi de peste 10 - 90 ani, struguri cultivați organic, culeși și sortați manual

Culoare: galben-auriu deschis   

Miros: subtil și fin, cu frumoase note de citrice, piersici albe, mere verzi și flori albe

Gust: foarte proaspăt, fin, rotund și vioi, cu atac iodat, splendide arome de fruct și florale și sfârșit mineral și salin

Recomandări gastronomice: un vin gastronomic care merge bine ca aperitiv, cu fructe de mare, pește sau cu brânzeturi de capră, parmezan, Roquefort, etc

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 12°C

Acest Bouzeron este făcut din vii situate pe cele mai bune dealuri ale apelațiunii, plantate cu Aligoté doré, un soi auriu care are un randament mai mic și dă vinuri mai aromatice decât vărul său, Aligoté vert (Aligoté verde). Pentru a-i aprecia cel mai bine prospețimea și fructuozitatea, e bine să-l beți cât e tânăr, în primii doi sau trei ani. Pentru a-i permite să-și dezvolte deplin corpolența și bogăția, lăsați-l la învechit până la zece ani și mai bine.

Vinul este vinificat în butoaie mari de 30 - 40 hl. Strugurii din fiecare parcelă sunt presați separat într-o presă pneumatică mică. Fermentația are loc în inox, iar maturarea durează 10 - 12 luni, în funcție de anul de recoltă.

90 Puncte Parker: ”Bouzeron 2018 debutează cu parfum de mere verzi, pere, flori albe și ceară de albine. El introduce un vin cu corp mediu, rasat, cu atac elegant și satinat, aciditate vioaie și sfârșit lung, precis. Puțin mai demonstrativ decât cel din 2017, dar are structură bună în acest an cald și va îmbătrâni frumos.”

Ediția 2017 - 93 Puncte Decanter: ”Pierre de Benoist spune că vrea un pic de amăreală în vin și, în cel mai bun mod posibil, exact asta face: acesta este un vin rasat și rafinat, notele verzi, vegetale și cele saline fiind echilibrate de fructuozitatea frumoasă. Iubitorii de Aligoté sunt obsedați de  calitatea Aligoté-ului doré, iar acest vin dovedește în mod extraordinar că au dreptate. Organic.” 
               - 90 Puncte Parker: ”După ce a petrecut un an în sticlă, Bouzeron 2017 se prezintă foarte bine, emanând un parfum de piersici proaspete, flori albe, ceară de albine și mere verzi. Pe palatin, are corp mediu spre plin, este satinat și vioi, cu concentrație și volum bune, extract cu structură calcaroasă și sfârșit pur. Merită toată atenția.”
              - 90 Puncte Wine Spectator: ”O versiune suplă și intensă, cu arome de măr, piersică albă, flori și afumate, minerale. Vibrant și lung, cu o aluzie de coajă de lămâie în sfârșitul lung.” 
***

Domaine de Villaine este situat în Bouzeron, regiunea Côte Chalonnaise, între apelațiunile Montrachet și Santenay, la nord și Rully și Mercurey, la sud. Plantat cu viță de vie încă din Evul Mediu, de călugării din Cluny, el are o lungă tradiție de a poduce vinuri de calitate care își reflectă perfect terroir-ul excepțional. Din 1986, viile domeniului sunt certificate organic.

Istoria modernă a domeniului începe odată cu anii 1970, când a fost cumpărat de Aubert de Villaine, co-proprietar și co-director al celebrului Domaine de la Romanée Conti, împreună cu soția sa americană, Pamela. Înainte de a se stabili în sătucul Bouzeron, Aubert era deja recunoscut ca promotor pasionat al soiului Aligoté Doré, cel care face faima Bouzeron-ului de azi. El este cel care a obținut, după strădanii îndelungate, declararea apelațiunii Bouzeron. Astăzi, domeniul este condus de Pierre de Benoist, nepotul lui Aubert. El este totalmente dedicat păstrării tradiției, excelenței și strandardelor cărora Domaine de Villaine își datorează faima internațională.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs