Château de Rouanne Rouanne Brut Nature Sparkling Rose 2019

Château de Rouanne Rouanne Brut Nature Sparkling Rose 2019

Louis Barruol:

”Niciun gram de zahăr adăugat. Cu arome de cremene și căpșuni sălbatice, primul nostru Brut Nature dezvoltă bule fine, curate și energice care vă vor delecta pe toată durata verii 2020. Cremene, căpșuni sălbatice. Prospețime, lungime și nerv pe palatin.”

105,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rouanne Brut Nature Sparkling Rose 2019

Rouanne Brut Nature Sparkling Rose 2019

”Niciun gram de zahăr adăugat. Cu arome de cremene și căpșuni sălbatice, primul nostru Brut Nature dezvoltă bule fine, curate și energice care vă vor delecta pe toată durata verii 2020. Cremene, căpșuni sălbatice. Prospețime, lungime și nerv pe palatin.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Rouanne Brut Nature Sparkling Rosé 2019

Producător: Château de Rouanne - IGP Mediterranée "Comté de Grignan", Vinsobres

Proprietar-oenolog: Louis Barruol (Saint Cosme) 

Soi: 55% Mourvèdre, 20% Cinsault, 10% Syrah, 10% Marselan, 5% Grenache - vițe vechi de peste 50 ani, cultivate organic

Culoare: roz mediu   

Miros: proaspăt și elegant, cu parfum de fructe roșii (căpșuni sălbatice) și cremene

Gust: curat, sprințar, complex și aromat, cu bule fine, curate și energice și un dinamism frumos între aciditate și perlaj care susține aromele proaspete de căpșuni sălbatice și creme, cu adieri de mărar proaspăt

Recomandări gastronomice: ideal ca aperitiv, merge foarte bine și cu antreuri, stridii, mezeluri și salate ușoare

Alcool: 12%

pH: 3,5

Zahăr rezidual: 0,2 g/L

Aciditate: 3,4 g/L

Temperatura de servire: 8-10°C

Presare lungă. Fermentat și maturat în cuve de beton. Dozaj zero.

Descrierea lui Louis Barruol: ”În afara câtorva șampanii de mare succes, locul ideal pentru producerea spumantelor rosé nu a fost încă descoperit. La fel ca în cazul Provenței care, la un moment dat, a demonstrat lumii că este locul ideal pentru rosé-uri, cred că găsirea locației ideale pentru spumantele rosé este de abia la început. Situată nu departe de Alpi, partea de jos a dealului de la Château de Rouanne beneficiază de răcoarea și aerul uscat a vântului Pontias, rece ca gheața, care bate peste dealuri înainte de a răcori întreaga vale Aygues. De aceea, vițele vechi, crescute din calcar și marlă, se coc încet, dând struguri extraordinar de expresivi, cu concentrații alcoolice suficient de scăzute pentru a produce vinuri spumante echilibrate. Culeși la primele ore, strugurii sunt presați îndelung, după care mustul trece printr-un proces riguros de limpezire. Aceasta permite fermentarea de durată în cuvele noastre tradiționale de beton. Niciun gram de zahăr adăugat. Cu arome de cremene și căpșuni sălbatice, primul nostru Brut Nature dezvoltă bule fine, curate și energice care vă vor delecta pe toată durata verii 2020. Cremene, căpșuni sălbatice. Prospețime, lungime și nerv pe palatin.”

***

Château de Rouanne deschide un nou capitol în viața reputatului oenolog Louis Barruol de la Château de Saint Cosme. Fascinat de terroir-ul excepțional, el a cumpărat domeniul în  mai 2019. Cunoștea prea bine calitatea strugurilor pentru că îi cumpăra de ani buni pentru vinurile lui de negociant. Apreciind potențialul enorm al proprietății, el spune: ”Îmi amintește mult de Saint Cosme, atunci când l-am preluat, în 1992. Este ca o frumoasă adormită care așteaptă să fie descoperită și iubită de om al vinului.”

Domeniul de 72 de hectare, dintre care 63 cultivate cu vie, este situat în apelațiunea Vinsobres. Instituită în 2006, ea are același statut ca mult mai cunoscutele Gigondas, Châteauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Hermitage sau Saint-Joseph, ceea ce spune multe despre calitatea terroir-ului. Situat  în partea de nord a Ronului de Sud, la poalele Alpilor, Vinsobres se bucură de o geologie extraordinară și de un climat mai rece. Toate viile de la Rouanne sunt certificate organic.

Istoria locului ne duce în secolul al XII-lea, când a fost construit castelul medieval. Numele său vine de la ”Rugius”, proprietarul roman care l-a construit. 

2018 este prima ediție a vinurilor de Rouanne făcută de Louis Barruol. Vinurile au fost vinificate pornind de la aceeași filosofie câștigătoare pe care o aplică la Saint Cosme: scoaterea în evidență a prospețimii speciale a locului, alături de maturitatea fenolică caracteristică Ronului de Sud. 

Prin urmare, nu avem niciun motiv să ne îndoim că Rouanne va deveni un reper al apelațiunii, la un raport calitate-preț foarte bun.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs