Domaine Vincent Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru ”Morgeot” Blanc 2017

Domaine Vincent Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru ”Morgeot” Blanc 2017

94 Puncte Vinous/Antonio Galloni:

”În mod evident, nasul este mult mai exotic decât la edițiile anterioare, etalând arome de ananas, pere și flori. În gură, este suculent și floral, cu o tentă de lămâie care accentuează bogăția caracteristică a Morgeot-ului. Acest vin mătăsos și concentrat se termină cu o aciditate suculentă, arome extraordinare de grapefruit și sfârșit lung. Un Morgeot pur și simplu impresionant.”  

375,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Chassagne-Montrachet 1er Cru ”Morgeot” Blanc 2017

Chassagne-Montrachet 1er Cru ”Morgeot” Blanc 2017

”În mod evident, nasul este mult mai exotic decât la edițiile anterioare, etalând arome de ananas, pere și flori. În gură, este suculent și floral, cu o tentă de lămâie care accentuează bogăția caracteristică a Morgeot-ului. Acest vin mătăsos și concentrat se termină cu o aciditate suculentă, arome extraordinare de grapefruit și sfârșit lung. Un Morgeot pur și simplu impresionant.”  

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Vincent Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru ”Morgeot” Blanc 2017

Perioada optimă de consum: 2020-2030

Producător: Domaine Vincent Girardin - AOC Chassagne-Montrachet

Soi: Chardonnay - vițe vechi de peste 50 de ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual 

Culoare: galben-auriu strălucitor

Miros: buchet mineral, cu note de ananas, pere, piersici galbene și flori albe

Gust: proaspăt, bogat, catifelat și mineral, cu echilibru uluitor, profunzime remarcabilă, arome de fructe coapte și sfârșit lung, aromat

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv sau cu fructe de mare, crustacee, pește, pui

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 12°C 

Struguri sortați în vie. Fermentația alcoolică și cea malolactică pe drojdii sălbatice au loc în butoaie de 228 l, 25% noi, timp de 18 luni. Maturat  pe drojdii fine. Cu o lună înainte de îmbuteliere, vinul este pus în cuve de inox, pentru asamblare. Îmbuteliat după calendarul lunar.

94 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Galben mediu. În mod evident, nasul este mult mai exotic decât edițiile anterioare, etalând arome de ananas, pere și flori. În gură, este suculent și floral, cu o tentă de lămâie care accentuează bogăția caracteristică a Morgeot-ului. Acest vin mătăsos și concentrat se termină cu o aciditate suculentă, o calitate ușor tanică, arome extraordinare de grapefruit și sfârșit lung. Un Morgeot pur și simplu impresionant.”

***

Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.

În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Oferte speciale

  • Bas-Armagnac BARON GASTON LEGRAND 1973
    1973

    Parfum fascinant de vanilie,...

    497,25 lei (-15%) 585,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs