Domaine Vincent Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” Blanc 2016

Domaine Vincent Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” Blanc 2016

93 Puncte Parker:

”Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” 2016 emană un parfum de stafide albe, piersici proaspete, pere, alune și migdale albe, urmat, pe palatin, de un corp plin, o senzație satinată și concentrată. Musculos și puternic, cu textură rafinată.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

-26%

495,00 lei

Pret redus

366,30 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” Blanc 2016

Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” Blanc 2016

”Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” 2016 emană un parfum de stafide albe, piersici proaspete, pere, alune și migdale albe, urmat, pe palatin, de un corp plin, o senzație satinată și concentrată. Musculos și puternic, cu textură rafinată.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Vincent Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” Blanc 2016

Producător: Domaine Vincent Girardin - AOC Puligny-Montrachet

Soi: Chardonnay - vițe vechi de peste 70 de ani, struguri cultivați biodinamic, culeși manual și sortați de două ori, în vie și în cramă 

Culoare: galben-auriu strălucitor

Miros: parfum puternic de citrice, piersici proaspete șipere, cu adieri de alune și migdale albe

Gust: de o eleganță rară, proaspăt, puternic, mineral și satinat, cu atac amplu și bogat, corp plin, structură frumoasă, aciditate crocantă, o concentrație considerabilă și sfârșit lung, curat

Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv sau cu fructe de mare, crustacee, pește, carne albă

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 12°C 

Perioada optimă de consum: 2025-2045

Struguri sortați în vie. Fermentația alcoolică și cea malolactică pe drojdii sălbatice au loc în butoaie de 228 l, 25% noi. Maturat 18 luni pe drojdii fine, fără batonaj, în butoaie de 228 l, 15% noi. Cu o lună înainte de îmbuteliere, vinul este pus în cuve de inox, pentru asamblare. Îmbuteliat după calendarul lunar.

93 Puncte Parker: ”Puligny-Montrachet 1er Cru ”Les Combettes” 2016 emană un parfum de stafide albe, piersici proaspete, pere, alune și migdale albe, urmat, pe palatin, de un corp plin, o senzație satinată și concentrată. Musculos și puternic, cu textură rafinată.”

***

Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.

În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs