Domaine Vincent Girardin Corton-Charlemagne Grand Cru 2016

Domaine Vincent Girardin Corton-Charlemagne Grand Cru 2016

95 Puncte Wine Enthusiast:

”Vinul are atât putere cât și o fructuozitate minunată. Aciditatea și aromele de mere și citrice sunt elemente esențiale pentru evoluția sa viitoare. Va evolua încă mult timp, așa că, beți-l începând din 2023.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

-29%

850,00 lei

Pret redus

603,50 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Corton-Charlemagne Grand Cru 2016

Corton-Charlemagne Grand Cru 2016

”Vinul are atât putere cât și o fructuozitate minunată. Aciditatea și aromele de mere și citrice sunt elemente esențiale pentru evoluția sa viitoare. Va evolua încă mult timp, așa că, beți-l începând din 2023.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Vincent Girardin Corton-Charlemagne Grand Cru 2016

Producător: Domaine Vincent Girardin - AOC Corton-Charlemagne 

Soi: Chardonnay - vițe vechi de peste 50 de ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual 

Culoare: galben-pai strălucitor

Miros: parfum seducător, complex și mineral, cu note de cremene, vegetale, lime și ananas 

Gust:puternic și corpolent, cu echilibru foarte bun între forță și caracterul mineral ți sfârșit lung, aromat 

Recomandări gastronomice: pui, foie gras, somon, trufe

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 12°C 

Perioada optimă de consum: 2023-2045

Struguri sortați în vie. Fermentația alcoolică și cea malolactică pe drojdii sălbatice au loc în butoaie de 228 l, 30% noi, timp de 18 luni. Maturat pe drojdii fine. Cu o lună înainte de îmbuteliere, vinul este pus în cuve de inox, pentru asamblare. Îmbuteliat după calendarul lunar.

95 Puncte Wine Enthusiast: ”Vinul are atât putere cât și o fructuozitate minunată. Aciditatea și aromele de mere și citrice sunt elemente esențiale pentru evoluția sa viitoare. Va evolua încă mult timp, așa că, beți-l începând din 2023.”
94 Puncte Wine Spectator: ”Un vin puternic dar rezervat, care etalează arome de piersici ușor picante, mere și lămâi, cu un subton de piatră. Structura vibrantă îl ține focusat, iar sfârșitul este lung, pe note minerale, de pere și condimente. Savuros.”

***

Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunond sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.

În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs