Domaine Vincent Girardin Santenay 1er Cru "Les Gravières" 2016

Domaine Vincent Girardin Santenay 1er Cru "Les Gravières" 2016

16,5 Puncte Jancis Robinson:

Parfum elegant, pe frumoase note florale și de fructe negre. Gust rustic dar elegant, plin și taninos, cu arome intense de fructe negre și piper negru.

ATENȚIE: Ultimele bucăți în stoc!

-30%

225,00 lei

Pret redus

157,50 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Santenay 1er Cru "Les Gravières" 2016

Santenay 1er Cru "Les Gravières" 2016

Parfum elegant, pe frumoase note florale și de fructe negre. Gust rustic dar elegant, plin și taninos, cu arome intense de fructe negre și piper negru.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine Vincent Girardin Santenay 1er Cru "Les Gravières" 2016

Perioada optimă de consum: 2020-2025

Producător: Domaine Vincent Girardin - AOC Santenay 1er Cru 

Soi: Pinot Noir - vițe vechi de peste 45 de ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual 

Culoare: roșu-purpuriu deschis 

Miros: parfum elegant, pe frumoase note florale și de fructe negre

Gust: rustic dar elegant, plinși taninos, cu arome intense de fructe negre și piper negru

Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, brânzeturi

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 12°C 

Struguri sortați de două ori: în vie și în cramă, după care sunt parțial desciorchinați. Maturat 14 luni pe drojdii fine, în butoaie de stejar franțuzesc. Îmbuteliat după calendarul lunar, fără a fi limpezit și filtrat.

16,5 Puncte Jancis Robinson: ”Miros proaspăt, de pietriș. Cu corp relativ ușor, răcoritor, dar în niciun caz subțire. Plin de vervă și apetisant.”

***

Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.

În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs