Château Marjosse-PIERRE LURTON Rouge Entre-deux-Mers 2018

Château Marjosse-PIERRE LURTON Rouge Entre-deux-Mers 2018

91-92 Puncte James Suckling:

”Fruct frumos și precis, cu caracter de afine și mure. Corp mediu spre plin și tanini fermi, mătăsoși.”

79,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rouge Entre-deux-Mers 2018

Rouge Entre-deux-Mers 2018

”Fruct frumos și precis, cu caracter de afine și mure. Corp mediu spre plin și tanini fermi, mătăsoși.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Marjosse - Pierre Lurton Rouge 2018

Producător:  Château Marjosse-Pierre Lurton -  Entre-deux-Mers, Bordeaux 

Soi: 80% Merlot, 10% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon și un pic de Malbec

Culoare: roșu-granat închis

Miros: foarte expresiv și puternic, evocă plăcute arome de mure și cireșe, cu note de toast

Gust: elegant, rotund, cărnos, cu o fructuozitate frumoasă, un bun echilibru și tanini  bogați și catifelați care persistă mult timp în postgustul dominat de arome savuroase de fruct și lemn

Recomandări gastronomice: platou de mezeluri, carne roșie la grătar sau friptă, legume la grătar, brânzeturi maturate, ciocolată

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2021-2028

91-92 Puncte James Suckling: ”Fruct frumos și precis, cu caracter de afine și mure. Corp mediu spre plin și tanini fermi, mătăsoși.”

90-92 Puncte Parker: ”Pentru 25% din vin au fost folosite butoaie mari, vechi. De culoare roșu-granat, se deschide cu un nas fermecător de praf de copt, prăjitură cu zmeură, coacăze roșii și negre coapte, ceai de măceșe și pământ, cu o adiere de salvie sălbatică. Cu corp mediu și palatinul plin de fructe roșii și negre parfumate, încadrate de o mare prospețime și tanini moi, supli, se termină pe note florale.”

Ediția 2016 - 91 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu rafinat, frumos și echilibrat, cu arome de fructe roșii de pădure. Proaspăt.”

Ediția 2015 - 90-91 Puncte James Suckling: ”Foarte fructuos și aromat pentru un Marjosse. Cu corp plin, rotund și textură bună. O suculență discretă. Excelent.” 

                 - Medalie de Aur, Concours Mondial de Bruxelles 2017

***

Situat în inima Bordeaux-ului, în Entre-Deux-Mers, Château Marjosse este proprietatea legendarului Pierre Lurton, cel care produce două vinuri celebre: Château d’Yquem și Cheval Blanc. 

Născut la Bordeaux în 1956, Pierre Lurton provine din prestigioasa dinastie de vinificatori cu același nume. El trăiește în Entre-Deux-Mers, între Saint-Emilion et Sauternes. La 23 de ani conducea deja Château Clos Fourtet, 1er Grand Cru Classé de Saint-Emilion. Apoi, la 34 de ani, devenea director general al Cheval Blanc, 1er Grand Cru Classé A de Saint-Emilion. În 1998, Cheval Blanc a fost cumpărat de Bernard Arnault și Baronul Albert Frère, care l-au numit director. La 18 mai 2004, Bernard Arnault și grupul LVMH îl numesc Președinte al Château d’Yquem, Classé 1er Cru Supérieur de Sauternes. De atunci, Pierre Lurton cumulează cele două responsabilități, cărora li se adaugă Cheval des Andes, podgoria argentiniană înființată de Bodega Chandon a Grupului LVMH și Cheval Blanc. Totodată, el este consultant al unor podgorii selecte din Africa de Sud, Noua Zeelandă și California.

În 1997, a cedat, în sfârșit, ispitei de a avea propria lui podgorie, în Entre-Deux-Mers. Vinurile făcute la Château Marjosse nu au întârziat să se bucure de aprecierea criticilor internaționali. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: