Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont
PROMO

Oremus
Aszú 6 Puttonyos 2013 - 0,5 L

2013 este, după 2008, cea de a doua cea mai bună ediție a mileniului pentru vinuri dulci! Vinul are un parfum floral exotic și rafinat, cu note de caise, oțet balsamic și miere. În gură, este de un rafinament incredibil, puternic, echilibrat și structurat, cu sfârșit lung, persistent. Absolut memorabil!

În stoc

395.00 lei
296.25 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Oremus Aszú 6 Puttonyos 2013

Perioada optimă de consum: 2017-2057

Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály - vițe vechi de 18 ani, struguri culeși manual în două sau trei ture, între sfârșitul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

Culoare: galben-auriu intens și curat

Miros: exotic și rafinat, cu parfum floral și note de caise, oțet balsamic și miere

Gust: de un rafinament memorabil, puternic, echilibrat și structurat, cu sfârșit lung, persistent

Recomandări gastronomice: singur sau cu dulciuri, deserturi, fructe uscate, blue cheese

Alcool: 11%

Zahăr rezidual: 174 g/l

Aciditate: 8,4 g/l

Temperatura de servire: 8°C

Număr de sticle produse: 23.500 sticle de 50 cl

După numărul de coșuri folosite, Aszú 6 Puttonyos este cel mai dulce vin al domeniului.

2013 este, după 2008, cea de a doua cea mai bună ediție a mileniului pentru vinuri dulci! Strugurii pentru Oremus Aszú 6 Puttonyos provin din cele mai prestigioase vii ale regiunii, intrate în patrimoniul UNESCO. Vinul a fost vinificat după metoda folosită încă de acum 400 de ani: strugurii botritizați (Aszú, în maghiară) din cele 6 coșuri (puttonyos) de 25 kg sunt puși în butoaie de 136 l (Gönc, în maghiară). Fermentația este foarte înceată și poate dura până la două luni. Apoi, se adaugă o cantitate de Eszencia, după care vinul este maturat doi sau trei ani în butoaie de stejar unguresc de 136 și 200 l. Urmează 12 luni de învechire la sticlă în pivnițele săpate în sol vulcanic, la temperatură și umiditate constante.

Vinul se poate bea acum, dar poate fi păstrat 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

Producător

Oremus aparține din 1993 grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”. Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.). Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi. În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari. Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice. Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Specificații

Țara Ungaria
Culoare Alb
An 2013
Vinificare Dulce
Alcool 11%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:

PROMO
Fleurie "Poncié" 2019
93 Puncte Parker"Fleurie Poncié 2019 debutează cu arome ...
110.00lei
71.50lei
În stoc
PROMO
Aszú 5 Puttonyos 2014 - 0,5 L
95 Puncte James Suckling"Complex și corpolent, cu arome de caise uscate, ...
295.00lei
221.25lei
În stoc
PROMO
Cava Cuvée ”Barcelona” Gran Reserva Brut 2016
Îmbinând versatilitatea unui Brut Nature cu complexitatea unui Gran Reserva, ...
99.00lei
89.10lei
În stoc
Concerto di Fonterutoli 2019
95+ Puncte Parker "Făcut majoritar din Sangiovese și ajutat ...
220.00lei
În stoc
Aszú 6 Puttonyos 2013 - 0,5 L
Aszú 6 Puttonyos 2013 - 0,5 L
395.00 lei
296.25 lei

Cantitate:

De la același producător
Édes Szamorodni 2017 - 0,5 L
Oremus Édes Szamorodni 2017 - 0,5 L
89.00 lei
66.75 lei
Foarte fin, proaspăt și ...

Citește mai mult
Petrács 2017
Oremus Petrács 2017
295.00 lei
250.75 lei
93 Puncte James Suckling:"Buchet de suc de lime, mere verzi, ...

Citește mai mult
Aszú 5 Puttonyos 2014 - 0,5 L
Oremus Aszú 5 Puttonyos 2014 - 0,5 L
295.00 lei
221.25 lei
95 Puncte James Suckling:"Complex și corpolent, cu arome de ...

Citește mai mult
Fixin ”Les Hervelets” 1er Cru 2018
Domaine Pierre Gelin Fixin ”Les Hervelets” 1er Cru 2018
92 Puncte Wine Enthusiast:"Lifted by fresh, green thyme and ...

Citește mai mult
Malbec 2020
El Enemigo Malbec 2020
94 Puncte Vinous:"The 2020 Malbec also includes 8% ...

Citește mai mult

© 2024 Copyright WinePoint