Marisco Vineyards ”The Ned” Chardonnay 2018

Marisco Vineyards ”The Ned” Chardonnay 2018

Parfum puternic și intens de citrice galbene și piersici albe, cu adieri subtile de toast. Gust intens și aromat, în care se combină caracterul clasic de fruct cu note de nuci prăjite calde și stejar franțuzesc afumat. La mijlocul evoluției pe palatin, vinul este texturat și concentrat, cu aciditate vibrantă. Sfârșit lung, răcoros.

89,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”The Ned” Chardonnay 2018

”The Ned” Chardonnay 2018

Parfum puternic și intens de citrice galbene și piersici albe, cu adieri subtile de toast. Gust intens și aromat, în care se combină caracterul clasic de fruct cu note de nuci prăjite calde și stejar franțuzesc afumat. La mijlocul evoluției pe palatin, vinul este texturat și concentrat, cu aciditate vibrantă. Sfârșit lung, răcoros.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Marisco Vineyards ”The Ned” Chardonnay 2018

Perioada optimă de consum: 2019-2024

Producător: Marisco Vineyards - Wairau Valley, Marlborough

Soi: Chardonnay 

Culoare: galben-auriu  

Miros: puternic și intens de citrice galbene și piersici albe, cu adieri subtile de toast

Gust: intens și aromat, în care se combină caracterul clasic de fruct cu note de nuci prăjite calde și stejar franțuzesc afumat; la mijlocul evoluției pe palatin este texturat și concentrat, cu aciditate vibrantă; sfârșit lung și răcoros

Recomandări gastronomice: pui cu legume, pește, foie gras, preparate cu ciuperci, brânză Cheddar

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-10°C

Fermentat cu drojdii selecționate, în butoaie de stejar franțuzesc de 500 l și în cisterne de inox cu temperatură controlată. Maturat pe drojdii 9 luni - în acest interval, cca 50% din vin a trecut prin fermentație malolactică.

***

Brent Marris este primul oenolog licențiat din Marlborough. În 1994, după de i-a ajutat pe cei de la Delegat să construiască brandul Oyster Bay, a înființat Wither Hills, împreună cu tatăl său, John Marris, unul dintre pionierii viticulturii din Marlborough. În opt ani, afacerea a crescut spectaculos și a fost vândută companiei multinaționale Lion Nathan, iar Brent a rămas director și oenolog-șef până în 2007. Între timp, în 2003, el a înființat Marisco Vineyards, din dorința de a lăsa o moștenire de familie următoarelor generații.

Numită după numele de familie al strămoșilor lui Brent, Marisco Vineyards combină istoria unei familii legate de începuturile viticulturii din Marlborough cu un puternic spirit antreprenorial. Fructificându-și cunoștințele și experiența, Brent a ales o serie de vii remarcabile care produc azi brandurile de renume internațional The Ned și The Kings Series, dar și branduri de nișă precum The Craft Series. Pe cele 268 ha, el a plantat soiurile cărora li se datorează faima Marlborough-ului: Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Pinot Noir.

Brandul The Ned a fost lansat în 2006. El poartă numele uneia dintre cele mai înalte culmi din sud-estul viilor și are o semnificație specială pentru Brent, acesta fiind locul în care se cățăra în copilărie.

În 2009, a început construcția unei crame care să fie atât elegantă din punct de vedere estetic cât și foarte funcțională. În același an, a fost lansată gama The Kings Series. Atunci s-a făcut simțită și nevoia de a găsi un nume care să poată fi folosit pentru toate gamele produse. Studiind arborele genealogic al familiei, Brent a descoperit că unul dintre strămoșii săi, descendent al Regelui Henric I, se numea William de Marisco. De aici, Marisco Vineyards.

La doar cinci ani după apariția primului vin, în 2011, Marisco Vineyards a primit titlul de ”New Zealand Winery of the Year” acordat de International Wine & Spirits Challenge. De atunci, Marisco continuă să crească, impunându-se pe tot mai multe piețe internaționale.

Peste 80% din vinurile Marisco sunt vândute la export.

5 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs