Marisco Vineyards ”The King's Favour” Sauvignon Blanc 2020

Marisco Vineyards ”The King's Favour” Sauvignon Blanc 2020

Buchet complex, cu note tropicale de coajă de guava, agreșe, citrice coapte (lime, grapefruit roz) și cimișir. Gust luxuriant, echilibrat și cărnos, cu textură stratificată, catifelată, aciditate vibrantă și arome dominante de fructe cu sâmbure și coacăze negre, alături de mineralitatea clasică de piatră udă. Sfârșit lung, aromat și răcoritor.

94,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”The King's Favour” Sauvignon Blanc 2020

”The King's Favour” Sauvignon Blanc 2020

Buchet complex, cu note tropicale de coajă de guava, agreșe, citrice coapte (lime, grapefruit roz) și cimișir. Gust luxuriant, echilibrat și cărnos, cu textură stratificată, catifelată, aciditate vibrantă și arome dominante de fructe cu sâmbure și coacăze negre, alături de mineralitatea clasică de piatră udă. Sfârșit lung, aromat și răcoritor.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Marisco Vineyards ”The King's Favour” Sauvignon Blanc 2020

Perioada optimă de consum: 2021-2025

Producător: Marisco Vineyards - Waihopai Valley, Marlborough

Soi: Sauvignon Blanc - struguri culeși la maturitate optimă și presați rapid, pentru a se păstra intactă prospețimea aromelor

Culoare: galben-lămâie pal 

Miros: buchet complex, cu note tropicale de coajă de guava, agreșe, citrice coapte (lime, grapefruit roz) și cimișir

Gust: luxuriant, echilibrat și cărnos, cu textură stratificată, catifelată, aciditate vibrantă și arome dominante de fructe cu sâmbure și coacăze negre, alături de mineralitatea clasică de piatră udă; sfârșit lung, aromat și răcoritor

Recomandări gastronomice: pește - somon proaspăt sau afumat, pîstrăv, fructe de mare, stridii, salată verde, creveți picanți, preparate asiatice, brânză de capră

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-10°C

La acest vin s-au folosit strugurii cei mai buni, căci el este dedicat memoriei lui William de Marisco, cel care, după cum spune Brent Marris, ”în 1204, se pare că folosea insula Lundy ca bază pentru atacuri piraterești împotriva negustorilor din North Devon și de-a lungul coastei Angliei. În mod ciudat, i s-a încredințat comanda câtorva galere regale, al căror scop era tocmai acela de a-i apăra pe negustori de pirați. Totodată, Regele Ioan, i-a acordat o proprietate, Manor of Braunton, în Devon, ambele aceste gesturi fiind o dovadă a bunăvoinței regelui (The King's Favour)”.

Struguri din mai multe vii, fermentați separat cu drojdii selecționate, în cisterne de inox cu temperatură controlată, după care, vinurile au fost asamblate.

***

Brent Marris este primul oenolog licențiat din Marlborough. În 1994, după de i-a ajutat pe cei de la Delegat să construiască brandul Oyster Bay, a înființat Wither Hills, împreună cu tatăl său, John Marris, unul dintre pionierii viticulturii din Marlborough. În opt ani, afacerea a crescut spectaculos și a fost vândută companiei multinaționale Lion Nathan, iar Brent a rămas director și oenolog-șef până în 2007. Între timp, în 2003, el a înființat Marisco Vineyards, din dorința de a lăsa o moștenire de familie următoarelor generații.

Numită după numele de familie al strămoșilor lui Brent, Marisco Vineyards combină istoria unei familii legate de începuturile viticulturii din Marlborough cu un puternic spirit antreprenorial. Fructificându-și cunoștințele și experiența, Brent a ales o serie de vii remarcabile care produc azi brandurile de renume internațional The Ned și The Kings Series, dar și branduri de nișă precum The Craft Series. Pe cele 268 ha, el a plantat soiurile cărora li se datorează faima Marlborough-ului: Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Pinot Noir.

Brandul The Ned a fost lansat în 2006. El poartă numele uneia dintre cele mai înalte culmi din sud-estul viilor și are o semnificație specială pentru Brent, acesta fiind locul în care se cățăra în copilărie.

În 2009, a început construcția unei crame care să fie atât elegantă din punct de vedere estetic cât și foarte funcțională. În același an, a fost lansată gama The Kings Series. Atunci s-a făcut simțită și nevoia de a găsi un nume care să poată fi folosit pentru toate gamele produse. Studiind arborele genealogic al familiei, Brent a descoperit că unul dintre strămoșii săi, descendent al Regelui Henric I, se numea William de Marisco. De aici, Marisco Vineyards.

La doar cinci ani după apariția primului vin, în 2011, Marisco Vineyards a primit titlul de ”New Zealand Winery of the Year” acordat de International Wine & Spirits Challenge. De atunci, Marisco continuă să crească, impunându-se pe tot mai multe piețe internaționale.

Peste 80% din vinurile Marisco sunt vândute la export.

5 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs