Marisco Vineyards ”The Ned” Pinot Noir 2018

Marisco Vineyards ”The Ned” Pinot Noir 2018

Buchet foarte intens de zmeură, căpșuni și prune roșii. Gust rafinat, elegant și echilibrat, cu un nucleu aromatic de fructe roșii suținut de note de ceai verde, condimente și stejar franțuzesc afumat. Concentrația frumoasă a fructului, completată de taninii fini și aciditatea echilibrată îi asigură un sfârșit lung, foarte plăcut. 

89,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”The Ned” Pinot Noir 2018

”The Ned” Pinot Noir 2018

Buchet foarte intens de zmeură, căpșuni și prune roșii. Gust rafinat, elegant și echilibrat, cu un nucleu aromatic de fructe roșii suținut de note de ceai verde, condimente și stejar franțuzesc afumat. Concentrația frumoasă a fructului, completată de taninii fini și aciditatea echilibrată îi asigură un sfârșit lung, foarte plăcut. 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Marisco Vineyards ”The Ned” Pinot Noir 2018

Perioada optimă de consum: 2019-2024

Producător: Marisco Vineyards - Waihopai Valley, Marlborough

Soi: Pinot Noir - struguri desciorchinați, dar nu zdrobiți, pentru a avea o cantitate smenificativă de boabe întregi la fermentare

Culoare: roșu-rubiniu profund

Miros: foarte intens, cu parfum de zmeură, căpșuni și prune roșii

Gust: rafinat, elegant și echilibrat, cu un nucleu aromatic de fructe roșii suținut de note de ceai verde, condimente și stejar franțuzesc afumat; concentrația frumoasă a fructului, completată de taninii fini și aciditatea echilibrată îi conferă un sfârșit lung, foarte plăcut 

Recomandări gastronomice: preparate aromate din carne - rață, prepeliță, porc, ton, somon

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 14-16°C

Vițe plantate în solul de argilă grasă din Valea de Sud, considerat cel mai bun terroir pentru Pinot Noir din Marlborough. Fiecare lot a fost macerat la rece înainte de a fermenta timp de cinci zile. După fermentare, vinul a rămas pe pielițe pentru a optimiza extractul de tanin și a păstra culoarea rubinie profundă. Maturat 9 luni în cisterne de inox cu temperatură controlată și în butoaie de stejar franțuzesc de 500 l. 

***

Brent Marris este primul oenolog licențiat din Marlborough. În 1994, după de i-a ajutat pe cei de la Delegat să construiască brandul Oyster Bay, a înființat Wither Hills, împreună cu tatăl său, John Marris, unul dintre pionierii viticulturii din Marlborough. În opt ani, afacerea a crescut spectaculos și a fost vândută companiei multinaționale Lion Nathan, iar Brent a rămas director și oenolog-șef până în 2007. Între timp, în 2003, el a înființat Marisco Vineyards, din dorința de a lăsa o moștenire de familie următoarelor generații.

Numită după numele de familie al strămoșilor lui Brent, Marisco Vineyards combină istoria unei familii legate de începuturile viticulturii din Marlborough cu un puternic spirit antreprenorial. Fructificându-și cunoștințele și experiența, Brent a ales o serie de vii remarcabile care produc azi brandurile de renume internațional The Ned și The Kings Series, dar și branduri de nișă precum The Craft Series. Pe cele 268 ha, el a plantat soiurile cărora li se datorează faima Marlborough-ului: Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Pinot Noir.

Brandul The Ned a fost lansat în 2006. El poartă numele uneia dintre cele mai înalte culmi din sud-estul viilor și are o semnificație specială pentru Brent, acesta fiind locul în care se cățăra în copilărie.

În 2009, a început construcția unei crame care să fie atât elegantă din punct de vedere estetic cât și foarte funcțională. În același an, a fost lansată gama The Kings Series. Atunci s-a făcut simțită și nevoia de a găsi un nume care să poată fi folosit pentru toate gamele produse. Studiind arborele genealogic al familiei, Brent a descoperit că unul dintre strămoșii săi, descendent al Regelui Henric I, se numea William de Marisco. De aici, Marisco Vineyards.

La doar cinci ani după apariția primului vin, în 2011, Marisco Vineyards a primit titlul de ”New Zealand Winery of the Year” acordat de International Wine & Spirits Challenge. De atunci, Marisco continuă să crească, impunându-se pe tot mai multe piețe internaționale.

Peste 80% din vinurile Marisco sunt vândute la export.

1 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs