Marisco Vineyards ”The King's Wrath” Pinot Noir 2017

Marisco Vineyards ”The King's Wrath” Pinot Noir 2017

Medalie de Aur, International Wine & Spirit Competition - IWSC

Ciorchinii întregi folosiți la fermentare îi conferă un parfum subtil de pământ de pădure și condimente. Pe palatin, este elegant, bogat, energic și echilibrat, cu straturi de piersici roșii și coacăze roșii, tanini fin structurați și catifelați, aciditatea vibrantă și răcoritoare tipică pentru Marlborough și sfârșit lung. 

120,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”The King's Wrath” Pinot Noir 2017

”The King's Wrath” Pinot Noir 2017

Ciorchinii întregi folosiți la fermentare îi conferă un parfum subtil de pământ de pădure și condimente. Pe palatin, este elegant, bogat, energic și echilibrat, cu straturi de piersici roșii și coacăze roșii, tanini fin structurați și catifelați, aciditatea vibrantă și răcoritoare tipică pentru Marlborough și sfârșit lung. 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Marisco Vineyards ”The King's Wrath” Pinot Noir 2017

Perioada optimă de consum: 2020-2026

Producător: Marisco Vineyards - Southern Valleys, Marlborough

Soi: Pinot Noir - struguri culeși manual și desciorchinați

Culoare: roșu-rubiniu deschis

Miros: frumos, cu parfum subtil de pământ de pădure și condimente datorat folosirii ciorchinilor întregi la fermentare

Gust: elegant, bogat, energic și echilibrat, cu straturi de piersici roșii și coacăze roșii, tanini fin structurați și catifelați, aciditatea vibrantă și răcoritoare tipică pentru Marlborough și sfârșit lung 

Recomandări gastronomice: foarte versatil, vinul merge bine cu preparate din carne roșie, ciuperci sau pește gras (somon, ton), brânzeturi afumate

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 14-16°C

În 1242, William de Marisco a fost implicat într-o tentativă de asasinat asupra Regelui Henric III. Găsiți vinovați, William și 16 dintre complicii săi au fost condamnați la moarte. Se spune că regele a fost atât de furios pe William încât a cerut să i se aplice o pedeapsă specială și anume, ”hăcuirea”. După execuție, cele patru părți în care i-a fost tăiat trupul au fost trimise în patru colțuri ale regatului, ca să se știe ce li se va întâmpla tuturor acelor care vor stârni mânia regelui. De aici, numele vinului: The King's Wrath (Mânia Regelui).

Au fost folosite mai multe clone de Pinot Noir. Strugurii desciorchinați au fermentat în tancuri descoperite. În anumite tancuri au fost adăugați și ciorchini întregi, pentru a adăuga complexitate și structură. Macerarea la rece a durat 5-7 zile, fiind urmată de o fermentare rapidă, la cald. După fermentare, vinul de pe fiecare parcelă a stat pe pielițe maximum o săptămână, contribuind la lungimea și amplitudinea vinului. Odată presat, fiecare vin a fost maturat individual, câte 10 luni, în butoaie mari de stejar franțuzesc 50% noi.

Medalie de Aur, International Wine & Spirit Competition - IWSC

***

Brent Marris este primul oenolog licențiat din Marlborough. În 1994, după de i-a ajutat pe cei de la Delegat să construiască brandul Oyster Bay, a înființat Wither Hills, împreună cu tatăl său, John Marris, unul dintre pionierii viticulturii din Marlborough. În opt ani, afacerea a crescut spectaculos și a fost vândută companiei multinaționale Lion Nathan, iar Brent a rămas director și oenolog-șef până în 2007. Între timp, în 2003, el a înființat Marisco Vineyards, din dorința de a lăsa o moștenire de familie următoarelor generații.

Numită după numele de familie al strămoșilor lui Brent, Marisco Vineyards combină istoria unei familii legate de începuturile viticulturii din Marlborough cu un puternic spirit antreprenorial. Fructificându-și cunoștințele și experiența, Brent a ales o serie de vii remarcabile care produc azi brandurile de renume internațional The Ned și The Kings Series, dar și branduri de nișă precum The Craft Series. Pe cele 268 ha, el a plantat soiurile cărora li se datorează faima Marlborough-ului: Sauvignon Blanc, Pinot Gris și Pinot Noir.

Brandul The Ned a fost lansat în 2006. El poartă numele uneia dintre cele mai înalte culmi din sud-estul viilor și are o semnificație specială pentru Brent, acesta fiind locul în care se cățăra în copilărie.

În 2009, a început construcția unei crame care să fie atât elegantă din punct de vedere estetic cât și foarte funcțională. În același an, a fost lansată gama The Kings Series. Atunci s-a făcut simțită și nevoia de a găsi un nume care să poată fi folosit pentru toate gamele produse. Studiind arborele genealogic al familiei, Brent a descoperit că unul dintre strămoșii săi, descendent al Regelui Henric I, se numea William de Marisco. De aici, Marisco Vineyards.

La doar cinci ani după apariția primului vin, în 2011, Marisco Vineyards a primit titlul de ”New Zealand Winery of the Year” acordat de International Wine & Spirits Challenge. De atunci, Marisco continuă să crească, impunându-se pe tot mai multe piețe internaționale.

Peste 80% din vinurile Marisco sunt vândute la export.

1 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs