Livrare GRATUITĂ prin curier în toată ţara la comenzi mai mari de 200 lei. 20 lei pentru comenzi mai mici de 200 lei.
Comenzi urgente: Cluj-Napoca - 300 lei (Tel: 0731 309 300) Bucureşti - 500 lei (Tel: 0720 056 116) Timişoara - 300 lei (Tel: 0771 154 786)
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Oremus
Late Harvest 2019

Parfum frumos, cu note delicate de flori de lămâi, piersici, caise, mandarine, alune, migdale și vanilie. Gust catifelat, cu corp plin, aciditatea vioaie și dulceața perfect echilibrate, arome de flori galbene, coajă de lămâie, grapefruit și fructe cu os. Sfârșit lung, picant.

În stoc

135.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  

Oremus Late Haravest 2019

Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály vițe vechi de 20 ani, struguri culeși manual în două-trei ture, între sfârșitul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

Culoare: galben-auriu deschis

Miros: frumos, cu note delicate de flori de lămâi, piersici, caise, mandarine, alune, migdale și vanilie

Gust: catifelat, corpolent, cu aciditatea vioaie și dulceața perfect echilibrate, arome de flori galbene, coajă de lămâie, grapefruit, fructe cu os; sfârșit lung, picant

Recomandări gastronomice: preparate asiatice picante, brânzeturi, prăjituri, fructe

Alcool: 12%

Zahăr rezidual: 119 g/l

Aciditate: 9 g/l

Temperatura de servire: 10°C

Număr de sticle produse: 35.000 sticle de 50 cl

Perioada optimă de consum: 2020 - 2060

Strugurii se recoltează de câteva ori pe zi, dar au fost presați numai ciorchinii cu cel puțin 50% boabe botritizate. Late Harvest este un cupaj foarte bine echilibrat de diferite soiuri. Fermentat 30 de zile în butoaie noi de stejar unguresc de 136 l și 220 l. Fermentația se oprește natural când nivelul alcoolului ajunge la 11%. Apoi, vinul este maturat șase luni în stejar unguresc și 15 luni la sticlă.

Vinul se poate bea acum, dar are un potențial de păstrare de cca 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

Producător

Oremus aparține din 1993 grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”. Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.). Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi. În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari. Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice. Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Specificații

Țara Ungaria
Culoare Alb
An 2019
Vinificare Dulce
Alcool 12%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Late Harvest 2019
Late Harvest 2019
135.00 lei

Cantitate:

De la același producător
Aszú 5 Puttonyos 2014
Oremus Aszú 5 Puttonyos 2014
295.00 lei
Un vin de desert extraordinar! ...

Citește mai mult
Petrács 2017
Oremus Petrács 2017
295.00 lei
Făcut din vițe vechi de peste 60 ...

Citește mai mult
Oremus Late Harvest 2017
Oremus Oremus Late Harvest 2017
125.00 lei
Parfum frumos, cu note delicate de ...

Citește mai mult
Saint Émilion Grand Cru Classé 2016
Château Bellefont-Belcier Saint Émilion Grand Cru Classé 2016
95 Puncte James Suckling:"Foarte proaspăt, cu tanini fini, seci ...

Citește mai mult
Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2019
Château Haut-Brion Pessac-Léognan Premier Grand Cru Classé 2019
100 Puncte James Suckling:"Parfum de coacăze negre, iod, lemn de ...

Citește mai mult
Pauillac 1er Grand Cru Classé 2019
Château Mouton Rothschild Pauillac 1er Grand Cru Classé 2019
99 Puncte James Suckling:"Incredibil de complex, cu toate ...

Citește mai mult
Poggio Argentato Bianco 2017
Poggio Argentato Bianco 2017
”Dens și stratificat, dar își p...
79.00 lei
57.12 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2022 Copyright WinePoint