Ruggeri "Argeo" Prosecco DOC Treviso Brut

Ruggeri "Argeo" Prosecco DOC Treviso Brut

Buchet proaspăt și elegant, cu senzații florale care se contopesc în complexitatea tipică, fructată și armonioasă a aromelor intense de mere galbene. În gură, este proaspăt, delicat și echilibrat, cu perlaj fin, abundent și persistent și sfârșit lung, fructat.       

48,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

"Argeo" Prosecco DOC Treviso Brut

"Argeo" Prosecco DOC Treviso Brut

Buchet proaspăt și elegant, cu senzații florale care se contopesc în complexitatea tipică, fructată și armonioasă a aromelor intense de mere galbene. În gură, este proaspăt, delicat și echilibrat, cu perlaj fin, abundent și persistent și sfârșit lung, fructat.       

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Ruggeri ”Argeo” Prosecco DOC Treviso Brut 

Producător: Ruggeri - Treviso, Valdobbiadene

Soi: majoritar Glera, cu cantități mici de Verdiso și Perera

Culoare: galben-pai foarte deschis, cu tente verzui    

Miros: buchet proaspăt și elegant, cu senzații florale care se contopesc în complexitatea tipică, fructată și armonioasă a aromelor intense de mere galbene

Gust: proaspăt, delicat și echilibrat, cu perlaj fin, abundent și persistent și sfârșit lung, fructat       

Recomandări gastronomice: perfect ca aperitiv, merge foarte bine cu pește, antreuri și feluri principale ușoare

Alcool: 11%

Zahăr rezidual: aprox. 12 g/l

Temperatura de servire: 5-7°C

Vinificat ”în alb”, adică, fără pielițe, la 18°C, timp de 8 zile.

Ruggeri, unul dintre cei mai respectați producători de Prosecco, produce vinurile-etalon ale apelațiunii. Actuala podgorie a fost înființată în 1950 de Giustino Bisol. El este continuatorul unei tradiții de câteva secole, proprietatea familiei Bisol fiind menționată în cele mai vechi hărți din Cartizze, în inima regiunii Valdobbiadene. Prima atestare documentară datează din anii 1800, ea certificând faptul că Eliseo Bisol era producător de distilate. Apoi, în 1920, fiul său Luigi Bisol, oenolog, a înființat o podgorie în Montebelluna. Fiul acestuia, Giustino Bisol, este cel care avea să înființeze Ruggeri în Santo Stefano di Valdobbiadene, cu scopul declarat de a produce și promova spumantele Prosecco Superiore și Cartizze.

În 2017, Ruggeri a intrat în proprietatea grupului Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH, liderul pieței de spumante din Germania, înființat în 1856 și rămas în proprietatea aceleiași familii. Schimbarea proprietarilor nu a însemnat și schimbarea managementului, Ruggeri continuând să fie condus de Paolo Bisol, cu ajutorul copiilor săi Giustino și Isabella.

Excelenta reputație a Prosseco-ului Ruggeri se bazează atât pe aprecierea consumatorilor, cât și pe recunoașterea specialiștilor. Astfel, vinul de top al domeniului, Giustino B., ediția 2015, a primit titlul de ”Spumantul anului” acordat de ghidul Vini Buoni d'Italia al prestigioasei reviste Gambero Rosso - a fost pentru prima dată când titlul era acordat unui Prosseco, adică unui spumant făcut nu prin metoda tradițională, ci prin metoda Charmat! Totodată, vinul primea și premiul Tre Biccheri pentru 2017 acordat tot de Gambero Rosso. Același premiu i-a revenit și în 2018. De altfel, Ruggeri este singurul producător de Prosseco care a primit Tre Biccheri de nouă ori!

În ceea ce-i privește pe criticii internaționali, atunci când renumitul The Wine Advocate by Robert Parker a realizat o evaluare completă a Valdobbiadene Conegliano Prosecco Superiore DOCG, Ruggeri a primit cel mai mare punctaj: 92 puncte pentru Giustino B. și 91+ pentru Vecchie Viti, vinurile de top!

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Veneto Pack
    Veneto Pack

    1. Tenuta Sant'Antonio Scaia...

    503,10 lei (-10%) 559,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs