Finca Villacreces Pruno 2018

Finca Villacreces Pruno 2018

92 Puncte James Suckling:

”Nas un pic gemos, cu note de prune și vanilie și adieri de cireșe. Corpolent și stratificat, cu tanini suculenți și sfârșit aromat. Lemnul se simte bine la sfârșit.”

72,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pruno 2018

Pruno 2018

”Nas un pic gemos, cu note de prune și vanilie și adieri de cireșe. Corpolent și stratificat, cu tanini suculenți și sfârșit aromat. Lemnul se simte bine la sfârșit.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Finca Villacreces Pruno 2018

Producător: Finca Villacreces - Ribera del Duero

Proprietar: Grupo Artevino

Oenolog: Lluís Laso

Soi: 90% Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignon - struguri cultivați organic, culeși manual în lădițe de 15 kg și sortați de două ori, dezciorchinați fără a fi zdrobiți

Culoare: roșu-cireșiu închis   

Miros: elegant, cu buchet de grafit, lemn dulce, afine, coacăze și discrete note terțiare

Gust: proaspăt, foarte plăcut și rotund, aromele de fructe negre și roșii de pădure cu adieri de toffee date de maturarea în butoaie de stejar introduc un vin fructat, cu arome de afine și coacăze negre, note terțiare subtile și bine integrate, lemn dulce și grafit și textură frumoasă; postgust lung și catifelat      

Recomandări gastronomice: friptură și grătar de carne roșie, hamburgeri, tocăniță de vânat, preparate mexicane și preparate cu sos de roșii

Alcool: 14%

Aciditate: 5,54 g/l

Zahăr rezidual: 2,3 g/l

pH: 3,66

Temperatura de servire: 16-18°C

Struguri plantați pe 64 ha, în jurul anilor 1980, la Finca Villacreces și Pinos Claros. Vinul a fermentat în tancuri de inox și a fost maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc (Darnajou and Taransaud) la a treia folosire. 

92 Puncte James Suckling: ”Nas un pic gemos, cu note de prune și vanilie și adieri de cireșe. Corpolent și stratificat, cu tanini suculenți și sfârșit aromat. Lemnul se simte bine la sfârșit.”

91+ Puncte Parker: ”Vinul entry-level al cramei, Pruno 2018 merge pe urmele vinului din 2016. Majoritar Tempranillo, cu puțin Cabernet, a fermentat trei săptămâni și a fost maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc. Curat și fructat, abordabil și suculent, cu stejarul integrat. Foarte plăcut, cu prospețime foarte bună. Au fost produse 545.000 sticle.

Finca Villacreces se învecinează cu Vega Sicilia și a fost înființată în 1994, fiind apoi cumpărată de familia Antón în 2004. Proprietatea are 154 ha certificate organic din 2017 care produc suficienți struguri pentru vinurile proprii. Două hectare plantate în 1920 sunt destinate vârfului de gamă, Nebro. În funcție de an, se produc între 500.000 și 700.000 sticle.”

***

Finca Villacreces a fost înființată în 1994 și a fost cumpărată în 2004 de Grupo Artevino care mai include podgoriile Izadi și Orben din Rioja și Vetus din Toro. 

Prima atestare documentară a domeniului se referă la întemeietorul lui, părintele franciscan Pedro de Villacreces, de la care și-a luat numele. Acesta, împreună cu alți clerici, a întemeiat o mănăstire înconjurată de vii pentru uzul propriu și al mănăstirilor învecinate. Timp de câteva secole, Villacreces a fost un loc de retragere pentru călugării franciscani care veneau aici pentru a se reculege, a medita și a lucra contemplând natura. În 1836, domeniul a intrat în proprietatea Marchizului Teodosio Alonso-Pesquera. La începutul secolului al XX-lea, urmașul său l-a vândut familiei Cuadrado din Valladolid care l-a folosit ca reședință de vară, fiind renumite petrecerile la care participau celebrități ale vremii din toată lumea. În această perioadă, familia Cuadrado producea aici vinul Flor de Pingus.

Apoi, în 2004, Gonzalo și Lalo Antón au cumpărat proprietatea, una dintre cele mai spectaculoase din Ribera del Duero. Ei au reconstruit crama și, în 2007, au relansat podgoria, producând vinuri care s-au instalat imediat pe podium.

9 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs