Aalto PS 2018

Aalto PS 2018

Vinul de top al domeniului! Parfum intens de fructe negre coapte și cerneală, împletite cu elegante note minerale. Pe palatin, este robust, structurat, cu tanini mătăsoși și netezi. Un vin plin de nuanțe, cu sfârșit lung, persistent.

440,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

PS 2018

PS 2018

Vinul de top al domeniului! Parfum intens de fructe negre coapte și cerneală, împletite cu elegante note minerale. Pe palatin, este robust, structurat, cu tanini mătăsoși și netezi. Un vin plin de nuanțe, cu sfârșit lung, persistent.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

AAlto PS 2018

Producător:  Aalto Bodegas y Viñedos -  Ribera del Duero

Oenolog: Mariano García Fernández

Soi: 100% Tinto Fino (Tempranillo) – vițe majoritar vechi de 40 – 80 ani, struguri culeși manual

Culoare: roșu intens și profund

Miros: parfum intens de fructe negre coapte, cerneală, cu elegante note minerale

Gust: robust, structurat, cu tanini mătăsoși și netezi; un vin plin de nuanțe, cu sfârșit lung, persistent

Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, vânat mare, friptură de miel, rață, tocănițe, cîrnați fripți, șuncă de Serrano

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2023-2029

Strugurii provin din nouă sate diferite, din provinciile Burgos și Valladolid. Au fost culeși în cutii mici de 15 kg și selectați ciorchine cu ciorchine. Vinul a fost maturat 19 luni în butoaie noi de stejar franțuzesc.

Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

Ediția 2018 nu a fost încă evaluată.

Ediția 2017 - 94 Puncte Parker

Ediția 2016 - 95 Puncte Parker

***

Aalto a impresionat chiar de la prima ediție, situându-se imediat în topul vinurilor roșii din Ribera del Duero. Cele două vinuri ale proprietății sunt făcute în stil modern: fructate și puternice, dar fine, complexe și echilibrate, cu textură delicată. Renumitul oenolog Mariano Garcia folosește exclusiv soiul Tempranillo sau Tinto Fino, așa cum îi spun localnicii. Rugat să-și descrie vinurile, el a făcut o comparație devenită celebră: ”Dacă Vega Sicilia este Mercedesul vinurilor, Aalto este un Audi.”

Podgoria a fost înființată de Mariano Garcia și Javier Zaccagnini în februarie 1999, într-una dintre marile regiuni viticole ale Spaniei, Ribera del Duero. Visul lor a fost să facă un vin de mare calitate, cu o personalitate distinctă și care să reflecte fiecare dintre locurile din care se trage.

Câțiva ani mai târziu, în 2006, au intrat în firmă familiile Masaveu și Nozaleda, proprietare ale mai multor podgorii din alte regiuni ale Spaniei. Experiența lor a conferit stabilitate proiectului, consolidându-l.

Din 1999 până în 2004, vinurile Aalto au fost produse într-o cramă închiriată din Roa, în sudul provinciei Burgos. În tot acest timp, proprietarii și-au continuat căutările pentru un loc în care să-și construiască propria cramă. L-au găsit în Quitanilla de Arriba, provincia Valladolid. Prima parte a cramei situate pe cele 15 ha a fost terminată în 2005. Ea a fost finalizată în 2016, fiind o realizare arhitectonică modernă deosebită, dar care se încadrează fără ostentație în peisajul tipic al Riberei del Duero.

Javier Zaccagnini a părăsit compania în 2018, pentru a se dedica unui proiect personal, Sei Solo.

Astăzi, Aalto  aparține grupurilor spaniole Masaveau, cu podgorii în Rioja (Murúa), Rías Baixas (Fillaboa) și Navarra (Pagos de Araiz) și Enate (Somontano), alături de Mariano Garcia. Ei controlează 130 de hectare cultivate cu Tinto Fino - vițe vechi de 40–100 ani, de o calitate excepțională, răspândite pe mai mult de 200 de plaiuri situate în nouă localități diferite ale apelațiunii. Datorită diferențelor de climă și altitudine, viile sunt culese la date diferite. La Aalto nu se folosesc ierbicide și nici îngrășăminte chimice.

Omul căruia Aalto îi datorează cea mai mare parte a succesului este Mariano Garcia, fost oenolog și director tehnic, timp de 30 de ani, până în 1998, al celebrei Vega Sicilia. El este ghidat de un respect profund față de struguri, fiind adeptul intervenției minime și al randamentelor mici, pentru a obține expresia maximă a fiecărui terroir în vinuri care impresionează prin putere, structură, eleganță și complexitate.

Producția anuală este de aproximativ 300.000 de sticle, cea mai mare parte fiind dedicată vinului fanion, AAlto. Vinul de top, AAlto PS (de la ”Pagos Seleccionados”, vii selecționate), nu este produs în fiecare an, iar numărul de sticle nu depășește 40.000. Ambele vinuri sunt asamblate după maturare.

9 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Puglia Pack
    Puglia Pack

    1. Compagnia Siciliana...

    483,30 lei (-10%) 537,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs