Château Poesia Saint-Émilion Grand Cru 2018

Château Poesia Saint-Émilion Grand Cru 2018

96 Puncte Wine Spectator:

”Vibrant, cu note rasate de zmeură și coacăze și accente minerale și de violete. Lung și foarte pur. Nu mai stați pe gânduri.”

245,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint-Émilion Grand Cru 2018

Saint-Émilion Grand Cru 2018

”Vibrant, cu note rasate de zmeură și coacăze și accente minerale și de violete. Lung și foarte pur. Nu mai stați pe gânduri.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Poesia Saint-Émilion Grand Cru 2018

Perioada optimă de consum: 2024-2040

Producător: Château Poesia - Saint-Émilion

Soi: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc - cultură organică și sustenabilă, struguri culeși manual

Culoare: roșu- granat cu tente purpurii

Miros: note bombastice de cireșe învelite în ciocolată, dude și plăcintă cu mure, plus aluzii de pilitură de creion, vișine, tufăriș și condimente chinezești

Gust: vibrant, cu corp mediu spre plin, echilibru frumos și tone de arome parfumate de fructe negre și cireșe roșii, cu note rasate de zmeură și coacăze și accente minerale și de violete susținute de taninii catifelați; sfârșit lung, mineral       

Recomandări gastronomice: vită, rață, miel, deserturi cu fructe roșii, negre sau cu ciocolată

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 35.000

Fermentat în inox și maturat 18-24 luni în butoaie de stejar franțuzesc 80% noi.

96 Puncte Wine Spectator: ”Vibrant, cu note rasate de zmeură și coacăze și accente minerale și de violete. Lung și foarte pur. Nu mai stați pe gânduri.”
95 Puncte James Suckling: ”Buchet foarte frumos de fructe albastre și cireșe negre, plus cretă și piatră. Corp mediu spre plin, cu tanini fini, polisați și sfârșit lung. Structură compactă, frumoasă. Beți-l începând din 2025.”

94 Puncte Parker: ”Compus din 70% Merlot și 30% Cabernet Franc, Poesia 2018 are o culoare roșu închis-purpuriu mediu spre profund și emană note bombastice de cireșe învelite în ciocolată, dude și plăcintă cu mure, plus aluzii de pilitură de creion, vișine, tufăriș și condimente chinezești. Pe palatin, are corp mediu spre plin, un echilibru frumos și tone de arome parfumate de fructe negre și cireșe roșii, susținute de taninii catifelați. Sfârșit lung și mineral.”

***

Château Poesia a cunoscut succesul începând din 2014, când a fost cumpărat de Hélène Garcin și Patrice Levêque. Înainte, proprietatea a fost cunoscută sub numele de Château Haut Villet. Numele de ”Poesia” vine de la celelalte domenii ale actualilor proprietari, din Argentina. În Bordeaux, cei doi soți mai posedă Château Barde-Haut și Clos l'Eglise.

Cele 10 ha ale Château Poesia se întind pe înălțimile Saint-Émilion-ului și beneficiază de un terroir unic.

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Le Falene Bianco 2017
    Bianco 2017

    Remarcabil de proaspăt și persistent,...

    47,50 lei (-50%) 95,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs