Château Ormes de Pez Saint-Estèphe 2010

Château Ormes de Pez Saint-Estèphe 2010

95 Puncte James Suckling:

”Arome splendide de coacăze și mure, cu aluzii de condimente. Corpolent, cu tanini fabuloși și textură lungă, cremoasă. Îmi place foarte mult profunzimea fructului. Cel mai bun făcut vreodată. O valoare sigură pentru acest an de recoltă.”

320,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Saint-Estèphe 2010

Saint-Estèphe 2010

”Arome splendide de coacăze și mure, cu aluzii de condimente. Corpolent, cu tanini fabuloși și textură lungă, cremoasă. Îmi place foarte mult profunzimea fructului. Cel mai bun făcut vreodată. O valoare sigură pentru acest an de recoltă.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château Ormes de Pez Saint-Estèphe 2010

Perioada optimă de consum: 2020 - 2039

Producător:  Château Ormes de Pez - Saint-Estèphe

Proprietar: familia Cazes, proprietară a faimosului Château Lynch-Bages

Soi: 57% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 7% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot -struguri culeși manual și triați optic

Culoare: roșu-granat intens

Miros: parfum senzual și seducător de plăcintă cu mure, tort Pădurea Neagră și vișine, plus nuanțe de violete zaharisite, sos hoisin, ciocolată neagră și lemn dulce

Gust: opulent, elegant, armonios, picant și distinct, cu structură bine-rotunjită, tanini robuști, dar râmîne catifelat și cărnos        

Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, miel, rață, vânat, friptură de pui sau preparate asiatice

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturat 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc 45% noi.

95 Puncte James Suckling: ”Arome splendide de coacăze și mure, cu aluzii de condimente. Corpolent, cu tanini fabuloși și textură lungă, cremoasă. Îmi place foarte mult profunzimea fructului. Cel mai bun făcut vreodată. O valoare sigură pentru acest an de recoltă.”

92 Puncte Parker: ”De culoare roșu-granat profund, Ormes de Pez 2010 emană un parfum senzual și seducător de plăcintă cu mure, tort Pădurea Neagră și vișine, plus nuanțe de violete zaharisite, sos hoisin, ciocolată neagră și lemn dulce. Corpolent, bogat și catifelat în gură, are un filon fantastic de prospețime care intensifică fructul decadent în sfârșitul lung, plin de energie.”

17 Puncte Jancis Robinson

***

Château Ormes de Pez (Ulmii din Pez) are o istorie care ne duce înapoi, în secolul al XVIII-lea. Cele 37 ha de vie situate în jurul satului Pez din comuna Saint-Estèphe aparțin astăzi cunoscutei familii Cazes, proprietară, din 1939, a celebrului Château Lynch-Bages din Pauillac. Familia mai deține Château Villa Bel Air din Graves și Domaine de Senechaux, în Châteauneuf-du-Pape.

În secolul al XVIII-lea, la Pez exista deja un castel aflat în proprietatea altei familii cunoscute, Alibert, proprietară, de asemenea, a Château Belgrave. În 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Cazes. La început, vinul era făcut la Lynch-Bages, dar, după o serie de renovări făcute în anii 1980 și 1990, crama de la Ormes oferă condiții la fel de bune ca cele de la Lynch.

Din 2006, proprietățile sunt conduse de Jean-Charles Cazes care a preluat frâiele de la celebrul său tată Jean-Michel Cazes. Jean-Charles a moștenit perfecționismul tatălui său și se asigură că managementul viilor și tehnicile de producție aplicate la Ormes sunt la fel de stricte ca cele de Lynch-Bages.

3 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs