Montemajor ”Torre Del Serpente” Negroamaro 2016

Montemajor ”Torre Del Serpente” Negroamaro 2016

95 Puncte Luca Maroni

Parfum intens de mure și coacăze negre, împletit cu note de violete, stejar și o adiere de vanilie. Gust catifelat și cald, cu corp plin, aciditate vioaie, tanini fini, arome dominante de cireșe negre coapte și condimente. Sfârșit lung, mineral și picant.

58 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”Torre Del Serpente” Negroamaro 2016

”Torre Del Serpente” Negroamaro 2016

Parfum intens de mure și coacăze negre, împletit cu note de violete, stejar și o adiere de vanilie. Gust catifelat și cald, cu corp plin, aciditate vioaie, tanini fini, arome dominante de cireșe negre coapte și condimente. Sfârșit lung, mineral și picant.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Montemajor ”Torre Del Serpente” Negroamaro 2016

Producător: Azienda Montemajor - Salento, Puglia

Soi: Negroamaro - struguri recoltați manual

Culoare: roșu-rubiniu închis

Miros: intens, cu parfum de mure și coacăze negre, împletit cu note de violete, stejar și o adiere de vanilie

Gust: catifelat și cald, cu corp plin, aciditate vioaie, tanini fini, arome dominante de cireșe negre coapte și condimente; sfârșit lung, mineral și picant

Recomandări gastronomice: antreuri, preparate din carne (vițel, iepure, miel), brânzeturi

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 15-18°C

95 Puncte Luca Maroni 

***

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.

La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: