Suertes Del Marqués Vidonia 2018

Suertes Del Marqués Vidonia 2018

Incredibil de pur și mineral, cremos, echilibrat, cu aciditate vioaie și arome complexe de citrice, flori albe, gutui, piersici albe, ierburi aromate și un caracter afumat ușor reductiv. Final în care persistă mineralitatea salină.

145,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Vidonia 2018

Vidonia 2018

Incredibil de pur și mineral, cremos, echilibrat, cu aciditate vioaie și arome complexe de citrice, flori albe, gutui, piersici albe, ierburi aromate și un caracter afumat ușor reductiv. Final în care persistă mineralitatea salină.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Suertes del Marqués ”Vidonia” 2018

Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare/Spania

Soi: 90% Listán Blanco (Palomino) - struguri organici, cultivați și culeși manual

Culoare: galben-pai  

Miros: elegant, proaspăt și foarte pur, cu parfum ușor floral, de citrice, mere verzi, pere și calcar ud, împletite cu note ușor afumate

Gust: incredibil de pur și mineral, cremos, echilibrat, cu aciditate vioaie și arome complexe de citrice, flori albe, gutui, piersici albe, ierburi aromate și un caracter afumat ușor reductiv; final în care persistă mineralitatea salină

Recomandări gastronomice: pește alb, carne albă, fructe de mare, foie gras, tocănițe, preparate afumate

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 7-10°C

Număr de sticle produse: 8000

Perioada optimă de consum: 2019 - 2025

Vițe conduse în sistemul tradițional Cordon Trenzado. Vinul este fermentat cu drojdii sălbatice în butoaie neutre de 500 l. Maturat 10 luni în butoaie de 500 l de stejar franțuzesc.

”Vidonia” este numele sub care erau cunoscute vinurile din nordul Tenerifelor pe piața britanică, unde erau la mare căutare în secolul al XVII-lea..

Ediția 2018 nu a fost încă evaluată.

Ediția 2017 - 95 Puncte Parker

Ediția 2016 - 94+ Puncte Parker

***

Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Vale Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.

Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).

Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro.

Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!

8 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: