Comenzi telefonice: 0731 309 300 (L-V 09:00-16:00)
 
Am actualizat platforma.
Avem rugămintea să resetați parola contului Dvs.

Contul meu

Creează cont

Cognac Raymond Ragnaud
Ugni Blanc Millésimé 2002 - 700 ml

Un digestiv puternic, elegant cu nas dominat de notele de fruct (mere și pere fierte, caise uscate) însoțite de note de nuci, migdale, cereale și nuanțe picante plus o aluzie abia perceptibilă de ciocolată și cafea. Gust complex, echilibrat și onctuos cu arome seducătoare de prăjitură cu fructe confiate, fructe uscate și note proaspete, subtile de coajă de portocale și mandarine însoțite de note de nuci, migdale și brioșă. Sfârșit lung pe note de citrice, vanilie și condimente.

În stoc

680.00 lei

Cantitate:

Trimite unui prieten
  
Cognac Raymond Ragnaud Ugni Blanc Millésimé 2002 - 700 ml
Producător: 
Cognac Raymond Ragnaud - Grande Champagne (1er cru, o vie de 22 ha din inima regiunii)
Soi: 100% Ugni Blanc - asamblaj din recolta 2002
Culoare: splendidă, de chihlimbar
Miros: dominat de notele de fruct (mere și pere fierte, caise uscate) însoțite de note de nuci, migdale, cereale și nuanțe picante plus o aluzie abia perceptibilă de ciocolată și cafea
Gust: complex, echilibrat și onctuos cu arome seducătoare de prăjitură cu fructe confiate, fructe uscate și note proaspete, subtile de coajă de portocale și mandarine însoțite de note de nuci, migdale și brioșă; sfârșit lung pe note de citrice, vanilie și condimente
Alcool: 46% 
Temperatura de servire: 20-25°C

Raymond Ragnaud Ugni Blanc Millésimé 2002 a trecut printr-un lung proces de învechire în butoaie de stejar franțuzesc, ceea ce-i conferă o calitate și o eleganță rară.


Casa Raymond Regnaud are o colecție excepțională de coniacuri din Ugni Blanc din anii 1990 până în 2006. Pentru a păstra caracterul natural al coniacurilor milezimate, nu se adaugă deloc lemn, zahăr sau caramel, dar se face o ușoară reducție cu apă distilată. Aceste coniacuri nu sunt răcite sau filtrate sub presiune, ci se folosește filtrarea prin forța gravitației, înainte de îmbuteliere.

În mod tradițional, coniacul se servește în pahare speciale, după masă, ca digestiv. Se recomandă ca paharul să fie încălzit în palme pentru o încălzire treptată în urma căreia coniacul emană note delicate care trec neobservate la temperatura camerei. 

Producător

Din 1860, familia Ragnaud are o vie în Grande Champagne. În acel moment, zona nu fusese încă clasificată Premier Cru, dar era considerată de specialiști ca fiind cea mai bună din Cognac. Ca și acum, via era plantată cu Folle Blanche și Ugni Blanc, un soi rezistent la filoxera care a făcut ravagii în Cognac.

Mai târziu, în 1920, Paul Ragnaud, care avea o proprietate în Criteuil-la-Magdeleine, se instalează la Château d’Ambleville, acolo unde firma își are sediul și acum. În 1941, fiul său, Raymond, creează marca Raymond Ragnaud și începe să vândă coniac îmbuteliat. După moartea sa, în 1963, timp de 60 de ani, proprietatea a fost marcată de figurile feminine ale dinastiei. Mai întâi, soția sa cumpără mai multe vii, ajungând la 47 hectare. Tot ea este cea care începe să dezvolte exportul. Apoi, în anii 1980, fiica ei, Françoise Raynaud-Bricq, începe să colaboreze cu cele mai apreciate destinații alimentare din Franța: băcăniile de lux Fauchon, Hédiard și La Grande Épicerie, marile restaurante cu stele Michelin, precum La Tour d’Argent, hotelurile cele mai prestigioase, precum Ritz, sau marii negustori de vinuri, cum ar fi Caves Legrand.

La sfârșitul anilor 2010, Stéphanie Bricq începe să lucreze alături de Françoise, continuând tradiția și ducând mai departe măiestria artizanală a strămoșilor.

 

Specificații

Țara Franţa
An 2002
Alcool 46%

Reviewuri

Produsul nu are niciun review. Pentru a scrie un review, te rog sa te autentifici.

Ugni Blanc Millésimé 2002 - 700 ml
Ugni Blanc Millésimé 2002 - 700 ml
680.00 lei

Cantitate:

De la același producător
VSOP Réserve - 700 mL
Cognac Raymond Ragnaud VSOP Réserve - 700 mL
275.00 lei
Un coniac delicat și picant, fără a ...

Citește mai mult
Très Vieille Réserve - 700mL
Cognac Raymond Ragnaud Très Vieille Réserve - 700mL
325.00 lei
Un coniac complex și echilibrat ...

Citește mai mult
Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon 2018
94 Puncte Wine Spectator:"Luxuriant și rafinat, cu valuri de ...

Citește mai mult
Seña 2021 - Magnum
Viña Seña Seña 2021 - Magnum
100 Puncte James Suckling:"O ediție extrem de pură și ...

Citește mai mult
Pinot Noir 2019
Sea Sun Pinot Noir 2019
De un roșu intens, acest Pinot Noir ...

Citește mai mult
Champagne Pack
Champagne Pack
1. Champagne de Venoge Cordon Bleu Extra Brut 2. ...
1,478.00 lei
1,330.20 lei

Citește mai mult
toate promoțiile

© 2024 Copyright WinePoint