FEATURES
Raw material: juniper berries, rosemary, mint, basil, thyme, cardamom and coriander
Production method: artisanally distilled with Crysopea, vacuum bain-marie pot still
% Alc - Content: 42% Alc./Vol - 700 ml
Service: straight in a tumbler, on the rocks or in classic cocktails
Gin Marconi is the result of a long tradition in distilling and of the innovative capacity of the Poli family, who has been distilling with an artisanal still since 1898 in Schiavon, near Bassano del Grappa, in the heart of Veneto.
Gin Marconi is an italian gin, artisanally distilled in small batches by Jacopo Poli with Crysopea, his own vacuum bain-marie pot still: a unique method of distillation that enables to obtain intense scents, clean taste and a longlasting aromatic persistence.
Marconi 42 is obtained with botanicals that recall the light, the warmth and the intense aroma of the ltalian Mediterranean bush. If you bring the glass close to your ear, you can hear crickets and cicadas...
Marconi 42 in the nose it has an aroma of sun and sea, thanks to Rosemary, Basil, Thyme and Mint; in the mouth the Juniper gives depth and harmony; the retro-olfactory perceptions overlap like waves that caress the palate, with notes of Coriander, Cardamom and Fennel.
Producător
Mulți spun că Distilleria Poli produce cea mai bună grappa. Dacă renunțăm la superlative, putem spune cu inima ușoară că se înscrie în top 3 producători ai celebrei băuturi. Oricum ar fi, avem de-a face cu un producător artizanal cu o lungă istorie și, totodată, cea mai inovatoare distilerie de grappa. Situată în Schiavon, aproape de Bassano del Grappa, în inima regiunii Veneto, Poli a fost înființată în 1898 și continuă să fie o afacere de familie. Ajunsă la a patra generație, ea este condusă de frații Jacopo și Andrea Poli, împreună cu sora lor Barbara. Astăzi, Poli produce, pe lângă grappa, alte distilate (inclusiv, gin și un whisky care cucerește tot mai multe piețe) și lichioruri. În distileria istorică se folosește atât alambicul cu cazane de abur specific zonei cât și alambicul ”bain-marie” preferat de producătorii din Piemonte și Trentino. Poli folosește numai borhot proaspăt de la cele mai bune crame din zonă.
Distileria este celebră și pentru Muzeul Grappei (Poli Museo della Grappa) înființat în Bassano del Grappa chiar în fața celebrului pod de lemn ”Ponte Vecchio” unde poți învăța totul despre istoria distilării și a grappei. Muzeul găzduiește cea mai mare colecție de grappe vechi din Italia. El reflectă și istoria familiei Poli care, în Evul Mediu, s-a așezat, la fel ca multe alte familii din Veneto, pe platoul Asiago, la Gomarolo, cu gândul de a cultiva pământul pentru a avea cu ce trăi. Tot în căutarea unui trai mai bun, familia s-a mutat de trei ori pe parcursul a 500 de ani, stabilindu-se în cele din urmă la Schiavon, la doar 18 kilometri distanță.
De-a lungul timpului, membrii familiei Poli au fost, pe rând, ciobani, pălărieri, hangii, ajungând, în cele din urmă, să se impună ca producători de grappa.