Poli Elisir Prugna - 700 ml
Vermouth Gran Bassano Bianco - 700 ML
Producător: Poli Distillerie - Bassano del Grappa, Veneto
Materia primă: suc pur de prune
Metoda de producție: infuzie naturală de suc de prune în alcool
Culoare: galben-chihlimbar
Gust: dulce, cu arome de prune, migdale prăjite și biscuiți amaretti foarte aromați
Alcool: 40%
Servire: ca digestiv, în pahare în formă de lalea, la temperatura de 10-15°C
Atunci când GioBatta Poli a aflat că locuitorii din mediul rural rece al Europei de Est se încălzeau cu Șliboviță, un distilat de prune foarte fructat, cu note de prune și migdale amare, s-a gândit să perfecționeze rețeta pentru a obține un lichior dulce și parfumat cu arome intense de prune și amaretto. Astfel, s-a născut Poli Elisir Prugna, un lichior cu aromă intensă de migdale. Digestiv și tonic, dar și un însoțitor clasic al cafelei, Elisir Prugna merită neapărat încercat și cu prune uscate lăsate câteva zile la macerat, celebra "Prugna sotto prugna" - un adevărat deliciu...
Producător
Mulți spun că Distilleria Poli produce cea mai bună grappa. Dacă renunțăm la superlative, putem spune cu inima ușoară că se înscrie în top 3 producători ai celebrei băuturi. Oricum ar fi, avem de-a face cu un producător artizanal cu o lungă istorie și, totodată, cea mai inovatoare distilerie de grappa. Situată în Schiavon, aproape de Bassano del Grappa, în inima regiunii Veneto, Poli a fost înființată în 1898 și continuă să fie o afacere de familie. Ajunsă la a patra generație, ea este condusă de frații Jacopo și Andrea Poli, împreună cu sora lor Barbara. Astăzi, Poli produce, pe lângă grappa, alte distilate (inclusiv, gin și un whisky care cucerește tot mai multe piețe) și lichioruri. În distileria istorică se folosește atât alambicul cu cazane de abur specific zonei cât și alambicul ”bain-marie” preferat de producătorii din Piemonte și Trentino. Poli folosește numai borhot proaspăt de la cele mai bune crame din zonă.
Distileria este celebră și pentru Muzeul Grappei (Poli Museo della Grappa) înființat în Bassano del Grappa chiar în fața celebrului pod de lemn ”Ponte Vecchio” unde poți învăța totul despre istoria distilării și a grappei. Muzeul găzduiește cea mai mare colecție de grappe vechi din Italia. El reflectă și istoria familiei Poli care, în Evul Mediu, s-a așezat, la fel ca multe alte familii din Veneto, pe platoul Asiago, la Gomarolo, cu gândul de a cultiva pământul pentru a avea cu ce trăi. Tot în căutarea unui trai mai bun, familia s-a mutat de trei ori pe parcursul a 500 de ani, stabilindu-se în cele din urmă la Schiavon, la doar 18 kilometri distanță.
De-a lungul timpului, membrii familiei Poli au fost, pe rând, ciobani, pălărieri, hangii, ajungând, în cele din urmă, să se impună ca producători de grappa.