Poli Grappa Barrique "Solera di Famiglia" - 700 ml
Producător: Poli Distillerie - Bassano del Grappa, Veneto
Materia primă: cuvée de soiuri roșii din Veneto
Metoda de producție: distilare artizanală în alambic cu cazan cu aburi; păstrată cu grijă în pivnițele Poli
Culoare: galben
Gust: tare, sec și cald, evocă o cutie de lemn plină cu ciocolată, vanilie, lemn dulce și boabe de cafea proaspăt prăjite
Alcool: 55%
Servire: în pahare speciale în formă de lalea, la temperatura de 18-20°C
”Nas seducător cu nuanțe sublime de prăjitură cu fructe, scorțișoară, nucșoară și miere; ulterior, apar aromele de fructe tropicale gătite (banană, ananas) și note de vanilie care se combină minunat cu primele parfumuri, creând un buchet uluitor, de mare clasă.
Atacul este sever, concentrat, amintind de sherry, miere și condimente puțin picante. Cu greu se poate imagina un gust mai spectaculos, cu un profil senzorial care include fructe coapte, cuișoare, produse de patiserie cu fructe - iar această experiență senzorială continuă să se dezvăluie. Sfârșit plin de finețe cu o complexitate aromatică care duce papilele gustative într-o călătorie memorabilă către măreție.
Ar putea fi vândută cu 100 de dolari sticla și tot și-ar merita fiecare bănuț.
O grappa clasică.” Paul Pacult în ”Kindred Spirits”
Poli Barrique - Solera di Famiglia folosește metoda „Solera”, un sistem care permite combinarea diferitelor recolte într-un amestec armonios.
Solera di Famiglia 18-98 este o grappa capabilă să exprime, în timp, un stil unic și inconfundabil.
Producător
Mulți spun că Distilleria Poli produce cea mai bună grappa. Dacă renunțăm la superlative, putem spune cu inima ușoară că se înscrie în top 3 producători ai celebrei băuturi. Oricum ar fi, avem de-a face cu un producător artizanal cu o lungă istorie și, totodată, cea mai inovatoare distilerie de grappa. Situată în Schiavon, aproape de Bassano del Grappa, în inima regiunii Veneto, Poli a fost înființată în 1898 și continuă să fie o afacere de familie. Ajunsă la a patra generație, ea este condusă de frații Jacopo și Andrea Poli, împreună cu sora lor Barbara. Astăzi, Poli produce, pe lângă grappa, alte distilate (inclusiv, gin și un whisky care cucerește tot mai multe piețe) și lichioruri. În distileria istorică se folosește atât alambicul cu cazane de abur specific zonei cât și alambicul ”bain-marie” preferat de producătorii din Piemonte și Trentino. Poli folosește numai borhot proaspăt de la cele mai bune crame din zonă.
Distileria este celebră și pentru Muzeul Grappei (Poli Museo della Grappa) înființat în Bassano del Grappa chiar în fața celebrului pod de lemn ”Ponte Vecchio” unde poți învăța totul despre istoria distilării și a grappei. Muzeul găzduiește cea mai mare colecție de grappe vechi din Italia. El reflectă și istoria familiei Poli care, în Evul Mediu, s-a așezat, la fel ca multe alte familii din Veneto, pe platoul Asiago, la Gomarolo, cu gândul de a cultiva pământul pentru a avea cu ce trăi. Tot în căutarea unui trai mai bun, familia s-a mutat de trei ori pe parcursul a 500 de ani, stabilindu-se în cele din urmă la Schiavon, la doar 18 kilometri distanță.
De-a lungul timpului, membrii familiei Poli au fost, pe rând, ciobani, pălărieri, hangii, ajungând, în cele din urmă, să se impună ca producători de grappa.