Lapostolle Le Petit Clos 2017

Lapostolle Le Petit Clos 2017

96 Puncte James Suckling:

”Un vin delicios, cu buchet de coacăze negre, condimente, tutun dulce, lavandă și trandafiri. Corpolent, concentrat dar reținut și foarte polisat, cu textură superbă și deosebit de fin. Sfârșit cu tanini concentrați.”

245,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Le Petit Clos 2017

Le Petit Clos 2017

”Un vin delicios, cu buchet de coacăze negre, condimente, tutun dulce, lavandă și trandafiri. Corpolent, concentrat dar reținut și foarte polisat, cu textură superbă și deosebit de fin. Sfârșit cu tanini concentrați.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Le Petit Clos de Clos Apalta 2017

Perioada optimă de consum: 2020 - 2027

Producător: Casa Lapostolle / Clos Apalta - Apalta, Valea Colchagua 

Soi: 68% Cabernet Sauvignon, 16% Carmenère, 9% Cabernet Franc, 5% Merlot, 2% Petit Verdot - struguri certificați organic (CERES) și biodinamic (DEMETER), dezciorchinați manual. Vițele de Carmenère și Cabernet Sauvignon sunt vițe prefiloxerice nealtoite plantate în 1920

Culoare: roșu-granat profund și intens, cu margini violet   

Miros: foarte elegant, subtil și complex, cu note de fructe coapte (afine, coacăze negre, cireșe negre, mure) și tente delicate de lemn ars

Gust: atac catifelat, cu tanini mătăsoși și bine integrați, corp plin, rotund și cărnos; sfârșit fin, cu o persistență aromatică superbă

Recomandări gastronomice: vită Angus cu sos aromat și picant, file de vită cu spanac gătit cu brânză-cremă și migdale, vânat cu legume la grătar

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-17°C

Număr de sticle produse: 72.000

Maturat 18 luni în baricuri de stejar franțuzesc 33% noi. Nelimpezit, stabilizat la rece și nefiltrat.

Vă recomandăm să-l decantați cu o oră înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

96 Puncte James Suckling: ”Un vin delicios, cu buchet de coacăze negre, condimente, tutun dulce, lavandă și trandafiri. Corpolent, concentrat dar reținut și foarte polisat, cu textură superbă și deosebit de fin. Sfârșit cu tanini concentrați. Va fi mai bun după 2022.”

93+ Puncte Parker: Cel de-al doilea vin, după modelul din Bordeaux, Le Petit Clos 2017 este un asamblaj diferit de vinul mare - 68% Cabernet Sauvignon, 16% Carmenere, 9% Cabernet Franc, 5% Merlot și 2% Petit Verdot - și este foarte diferit în fiecare an. A fermentat în cuve de stejar de 7.500 l cu drojdii indigene. Fermentație malolactică în baricuri noi. Maturat 6 luni în baricuri baricuri franțuzești noi și apoi, 16 luni în baricuri franțuzești la prima, a doua și a treia folosire. Influența stejarului este mult mai mică decât la vinul mare și are un profil mai clasic, dominat de Cabernet-ul Sauvignon - opulent, dar nu exagerat, puternic și concentrat, dar cu echilibru foarte bun. Este destul de abordabil, cu tanini rotunji. Are un profil elegant, catifelat și cremos. Mi-a depășit așteptările și mi se pare la fel de bun ca cel din 2016. Au fost produse 72.000 sticle. A fost îmbuteliat în octombrie 2019. Au început să-l producă în 2014.

Andrea León a preluat conducerea tehnică a Clos Apalta din iunie 2020, așa că mă aștept ca vinurile să fie supuse unor schimbări în anii următori. Podgoria are 160 ha plantate cu vie în Apalta, darvinurile sunt făcute dintr-o selecție din cele mai bune plaiuri - 48 ha, dintre care 16 sunt foarte vechi, neirigate și nealtoite, fiind plantate între 1915 și 1940. Producția medie este de 100.000 sticle. Vinurile se vând prin negocianții din Bordeaux. Vinurile puse pe piață în septembrie 2020 sunt din anul de recoltă 2017, cel mai secetos din Apalta în ultimii 15 ani. Seceta a fost complicată de temperaturile cele mai ridicate întîlnite aici vreodată. Aceste condiții extreme au favorizat apariția unor incendii sălbatice care au distrus peste 600.000 ha de pădure și arbuști. Multe podgorii au fost afectate de fum, dar nu și cele din Apalta, unde a fost un de recoltă clad, cu maturitate fenolică ridicată și struguri sănătoși.”

Ediția 2016 - 96 Puncte James Suckling: ”O a doua etichetă suculentă și delicioasă de la Clos Apalta. Vinul este frumos și delicios, cu parfum de fructe negre de pădure și ciuperci. Corpolent și foarte echilibrat, cu caracter complex de nuci, condimente și fructe de pădure. Sfârșit pe note de ciocolată și alune. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2022.”

Ediția 2015 - 95 Puncte James Suckling: ”Aromele de mure, ierburi aromate proaspete, pământ umed și smoală persistă în vinul corpolent, cu taninuri și densitate puternice, dar cu sfârșit agil, polisat și texturat. Mult mai bun decât cel din 2014. Cel de-al doilea vin al Clos Apalta.”

***

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs