Casa Santa Eulália ”Plainas” Alb - Vinho Verde 2020

Casa Santa Eulália ”Plainas” Alb - Vinho Verde 2020

Extraordinar de proaspăt, cu arome intense de citrice. Gust sprințar, echilibrat și fructat, cu aciditate proaspătă, revigorantă și o mineralitate frumoasă.      

 

38,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

”Plainas” Alb - Vinho Verde 2020

”Plainas” Alb - Vinho Verde 2020

Extraordinar de proaspăt, cu arome intense de citrice. Gust sprințar, echilibrat și fructat, cu aciditate proaspătă, revigorantă și o mineralitate frumoasă.      

 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Casa Santa Eulália ”Plainas” Alb - Vinho Verde 2020

Perioada optimă de consum: 2020-2023

Producător: Casa Santa Eulália Vinho Verde DOC

Oenologi: Anselmo Mendes și Francisco Marques Leandro 

Soi: 60% Azal Branco, 40% Arinto - struguri culeși manual

Culoare: galben-lămâie   

Miros: extraordinar de proaspăt, cu arome intense de citrice

Gust: sprințar, echilibrat și fructat, cu aciditate proaspătă, revigorantă și o mineralitate frumoasă      

Recomandări gastronomice: aperitive, pește, fructe de mare, carne ușoară, preparate vegetariene

Alcool: 12%

Aciditate totală: 6,7 g/l

pH: 3,12

Temperatura de servire: 8-10°C
Ediția 2019 - 88 Puncte Parker: ”Plainas 2019 este un asamblaj de 60% Azal și 40% Arinto, cu 12% alcool, 6 grame zahăr rezidual și 6,5 aciditate totală. Zero efervescență. Este vinul de bază, dar, ca de obicei, este bine făcut. Aciditatea înghite cea mai mare parte din zahărul rezidual. Apoi, este focusat, cu structură compactă și foarte frumos construit pentru acest nivel. Tot raportat la acest nivel, are o soliditate rezonabilă la mijlocul evoluției pe palatin. Structura bună se potrivește bine cu fructuozitatea frumoasă. Foarte bine echilibrat. După părerea mea, în cei mai mulți ani, livrează peste așteptări. Exact ca acum. Singura limită reală vine de la cât de mult și cât de bine rezistă la învechire. S-ar putea foarte bine să fie mai bun primăvara viitoare, dar nu mulți își vor propune să-l țină mai mult de vara 2021. Deci, aceasta rămâne de discutat. Pentru moment, merită să luați acest chilipir. Au fost produse 125.000 sticle.”
***
Vinurile Casei Santa Eulália sunt produse de Anselmo Mendes, cel mai bun oenolog din Vinho Verde. Recunoscut atât în Portugalia cât și în străinătate, el își datorează faima vinurilor excelente și capacității uluitoare de a inova, în deplin respect față de tradiție. 

Casa Santa Eulália, proprietatea lui Maria Teresa Gil P. Cunha Marques Leandro, a fost fondată în secolul al XVII-lea, fiind situată în inima DOC-ului Vinho Verde, în Atei, Mondim de Basto. Pasiunea pentru vin a fost transmisă din generație în generație, iar proprietatea și-a păstrat farmecul, în ciuda modernizării. Recent au fost restructurate 38 ha de vie și a fost construită o nouă cramă impresionantă, proiectată de cunoscutul arhitect portughez Arnaldo Pimentel Barbosa și perfect încadrată în crama veche. Cu toate că noua cramă este echipată cu tehnologie de ultimă oră, vinurile sunt vinificate în mod tradițional, păstrându-se cu sfințenie moștenirea.

Vinurile produse de Casa Santa Eulália își datorează succesul condițiilor climatice excelente, solului granitic și, în egală măsură, muncii meticuloase din vie: alegerea celor mai bune soiuri din regiune și monitorizarea atentă a procesului de coacere a strugurilor. Aceeași exigență este aplicată și în cramă. Nu e de mirare că vinurile impresionează prin calitate și caracter, fiind atât de apreciate în întreaga lume.

Regiunea Vinho Verde din nord-vestul Portugaliei este cunoscută, așa cum o arată și numele (Vin verde), datorită vinurilor ei acrișoare și acidulate. Situate în apropierea oceanului Atlantic, vițele beneficiază din plin de ploaie, dar sunt cultivate pe spaliere înalte, ceea ce permite aerului să circule în voie.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: