Casa Santa Eulália Alvarinho Trajadura - Vinho Verde 2020

Casa Santa Eulália Alvarinho Trajadura - Vinho Verde 2020

Un vin delicios, elegant și răcoritor, cu arome de citrice coapte și fructe tropicale și aluzii de lămâie verde. Aciditate foarte bună și final lung.

44,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Alvarinho Trajadura - Vinho Verde 2020

Alvarinho Trajadura - Vinho Verde 2020

Un vin delicios, elegant și răcoritor, cu arome de citrice coapte și fructe tropicale și aluzii de lămâie verde. Aciditate foarte bună și final lung.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Casa Santa Eulália Alvarinho Trajadura - Vinho Verde 2020

Producător: Casa Santa Eulália Vinho Verde DOC

Oenologi: Anselmo Mendes și Francisco Marques Leandro 

Soi: Alvarinho, Trajadura - struguri culeși manual 

Culoare: galben-lămâie strălucitor

Miros: proaspăt și elegant, cu parfum de citrice coapte și fructe tropicale (ananas) și aluzii de lămâie verde

Gust: rotund, elegant și răcoritor, cu o dulceață foarte plăcută, aciditate bună și final lung

Recomandări gastronomice: poate fi băut singur sau cu aperitive, pește, fructe de mare, salate

Alcool: 12,5%

Aciditate totală: 6,9 g/l

pH: 3,09 

Temperatura de servire: 8-10°C
Număr de sticle produse: 33.000
Fermentat în tancuri de inox. Maturat 2 luni la sticlă.
***
Vinurile Casei Santa Eulália sunt produse de Anselmo Mendes, cel mai bun oenolog din Vinho Verde. Recunoscut atât în Portugalia cât și în străinătate, el își datorează faima vinurilor excelente și capacității uluitoare de a inova, în deplin respect față de tradiție. 

Casa Santa Eulália, proprietatea lui Maria Teresa Gil P. Cunha Marques Leandro, a fost fondată în secolul al XVII-lea, fiind situată în inima DOC-ului Vinho Verde, în Atei, Mondim de Basto. Pasiunea pentru vin a fost transmisă din generație în generație, iar proprietatea și-a păstrat farmecul, în ciuda modernizării. Recent au fost restructurate 38 ha de vie și a fost construită o nouă cramă impresionantă, proiectată de cunoscutul arhitect portughez Arnaldo Pimentel Barbosa și perfect încadrată în crama veche. Cu toate că noua cramă este echipată cu tehnologie de ultimă oră, vinurile sunt vinificate în mod tradițional, păstrându-se cu sfințenie moștenirea.

Vinurile produse de Casa Santa Eulália își datorează succesul condițiilor climatice excelente, solului granitic și, în egală măsură, muncii meticuloase din vie: alegerea celor mai bune soiuri din regiune și monitorizarea atentă a procesului de coacere a strugurilor. Aceeași exigență este aplicată și în cramă. Nu e de mirare că vinurile impresionează prin calitate și caracter, fiind atât de apreciate în întreaga lume.

Regiunea Vinho Verde din nord-vestul Portugaliei este cunoscută, așa cum o arată și numele (Vin verde), datorită vinurilor ei acrișoare și acidulate. Situate în apropierea oceanului Atlantic, vițele beneficiază din plin de ploaie, dar sunt cultivate pe spaliere înalte, ceea ce permite aerului să circule în voie.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: