Lapostolle Grand Selection Cabernet Sauvignon 2015

Lapostolle Grand Selection Cabernet Sauvignon 2015

91 Puncte James Suckling:

”Coacăze proaspete, piper negru zdrobit și violete. Intensitatea și fructul sunt foarte precise, cu tanini granulați și un caracter de ierburi de Provence și umami care se păstrează în sfârșitul suculent.” 

59,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Grand Selection Cabernet Sauvignon 2015

Grand Selection Cabernet Sauvignon 2015

”Coacăze proaspete, piper negru zdrobit și violete. Intensitatea și fructul sunt foarte precise, cu tanini granulați și un caracter de ierburi de Provence și umami care se păstrează în sfârșitul suculent.” 

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Grand Selection Cabernet Sauvignon 2015

Producător: Lapostolle - Valle del Rapel

Soi: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah

Culoare: roșu-purpuriu cu tente cireșii 

Miros: expresiv, cu parfum intens de fructe roșii, precum căpșuni și suc de prune și o expresie picantă de cardamon și boia roșie

Gust: atac proaspăt, aciditate medie, tanini suculenți și sfârșit lung, pe note de prune     

Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru gulaș, paste cu sos roșu, porc marinat, grătar de carne roșie condimentată, plăcintă cu carne

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16°C

Strugurii au fost culeși manual în lăzi mici, de 14 kg, fiind apoi transportați cu grijă la crama din Colchagua, unde au fost strict selectați cu ajutorul tehnologiei optice Vistalys. 5% din ciorchini au fost dezciorchinați manual. Apoi, toți strugurii au fost macerați cu blândețe, obținându-se un extract delicat, cu structură elegantă, arome expresive și o culoare foarte bună. Fermentația în tancuri de inox a durat două săptămâni. 60% din vin a fost maturat în baricuri franțuzești la a doua, a treia și a patra folosire, timp de 6 luni. Restul de 40% a fost maturat  în tancuri de inox.

91 Puncte James Suckling: ”Coacăze proaspete, piper negru zdrobit și violete. Intensitatea și fructul sunt foarte precise, cu tanini granulați și un caracter de ierburi de Provence și umami care se păstrează în sfârșitul suculent.” 

***

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs