M. Chapoutier Rectificando Invenies Rouge 2012

M. Chapoutier Rectificando Invenies Rouge 2012

96 Puncte Parker:

”O realizare superbă care se apropie de vinurile de top ale anului. Crème de cassis, zmeură, condimente, toast, o mineralitate masivă și nuanțe florale asortate sunt, toate, prezente, iar acest vin cu corp plin are o puritate incredibilă, o frumoasă concentrare și un sfârșit de blockbuster. Făcut în cantități mici, nu pierdeți ocazia de a pune mâna pe câteva sticle din acest vin superb.”

-20%

450,00 lei

Pret redus

360,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Rectificando Invenies Rouge 2012

Rectificando Invenies Rouge 2012

”O realizare superbă care se apropie de vinurile de top ale anului. Crème de cassis, zmeură, condimente, toast, o mineralitate masivă și nuanțe florale asortate sunt, toate, prezente, iar acest vin cu corp plin are o puritate incredibilă, o frumoasă concentrare și un sfârșit de blockbuster. Făcut în cantități mici, nu pierdeți ocazia de a pune mâna pe câteva sticle din acest vin superb.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Domaine de Bila-Haut Rectificando Invenies (RI) Rouge 2012

Producător: M. Chapoutier - Domaine de Bila-Haut, Côtes-du-Roussillon Villages 

Soi: Syrah - struguri culeși manual și dezciorchinați

Culoare: roșu profund cu reflexii violacee  

Miros: complex și intens, cu note de grafit, cerneală, zmeură, flori de cistus

Gust: atac delicat care se intensifică progresiv, fără agresivitate; tanini frumoși, fermi; final ferm, foarte persistent; superbe arome de violete și piper alb - un vin cu mușchi dar, totodată, delicat care exprimă cu fidelitate un mare terroir granitic

Recomandări gastronomice: porc, miel, gâscă, vită, vânat, paste cu roşii şi carne de vită, brânzeturi semi-maturate 

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2014 - 2029

Vinificat în cuve mici din beton. Maturat timp de aproximativ 18 luni: primul an, în butoaie mari la a doua folosire, iar ultimele șase luni în cuve de beton pentru a cizela taninii păstrând, totodată, prospețimea și armonia vinului înainte de îmbuteliere.

96 Puncte Parker: ”În nota de calitate obișnuită, ediția 2012 provine în totalitate din soluri granitice și este maturată majoritar în cuve de beton. O realizare superbă care se apropie de vinurile de top ale anului. Crème de cassis, zmeură, condimente, toast, o mineralitate masivă și nuanțe florale asortate sunt, toate, prezente, iar acest vin cu corp plin are o puritate incredibilă, o frumoasă concentrare și un sfârșit de blockbuster. Făcut în cantități mici, nu pierdeți ocazia de a pune mâna pe câteva sticle din acest vin superb. Vă va impresiona încă 15 ani sau mai mult.

Toate proiectele în care este implicat Michel Chapoutier par să exceleze, iar acest Rousillon de la Domaine Haut-Bila nu este deloc o excepție. Cu vii așezate în jurul satelor Latour de France și Lesquerde, domeniul produce cinci vinul roșii: gama de bază Les Vignes de Bila-Haut care provine din mai multe vii (și pe care scrie ”valoare” cu litere mari); L’Esquerde, majoritar Syrah de pe înălțimile granitice din jurul satului Lesquerde; Occultum Lapidem, făcut din struguri Syrah, Grenache și Carignan crescuți în jurul satului Latour de France; și cele două vinuri provenite din câte o singură vie, VIT din Latour de France și RI din Lesquerde. Ultimele două se apropie de culmile Syrah-ului și vor sta cot la cot cu cele mai mari Syrah-uri din Ronul de Nord și California. Din păcate, ele sunt produse în cantități minuscule, așa că nu pierdeți ocazia de a pune mâna pe câteva sticle dacă aveți ocazia. Vinurile din 2011 sunt mai tari decât cele din 2012. Am avut ocazia să le gust pe cele din 2012 de două ori: o dată, anul trecut, în octombrie, în timpul călătoriei pe care am făcut-o în Ronul de Nord și apoi în ianuarie, din sticlă, la domeniul din Roussillon. În sticlă s-au dovedit a fi chiar mai bune, iar aceste evaluări ar putea fi conservatoare, deoarece sunt convins că vinurile vor continua să evolueze frumos.”

Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.

Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”

30 alte produse din aceeași categorie:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs