M. Chapoutier Marius Blanc 2017

M. Chapoutier Marius Blanc 2017

Un vin suculent, cu arome de lămâie și citrice combinată cu o mineralitate sărată subtilă care merge perfect cu tapas și fructe de mare. Savurați-l pe parcursul anului viitor. Marius-ul lui Michel Chapoutier continuă să fie un vin de o valoare excepțională.

-15%

35,00 lei

Pret redus

29,75 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Marius Blanc 2017

Marius Blanc 2017

Un vin suculent, cu arome de lămâie și citrice combinată cu o mineralitate sărată subtilă care merge perfect cu tapas și fructe de mare. Savurați-l pe parcursul anului viitor. Marius-ul lui Michel Chapoutier continuă să fie un vin de o valoare excepțională.

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Marius Blanc by M. Chapoutier - Terret Vermentino Pays d'Oc 2017

Producător: M. Chapoutier - Languedoc

Soi: Terret & Vermentino

Culoare: galben-pai strălucitor cu tente aurii și verzui  

Miros: fructe albe, piersică și fructe coapte

Gust: atac plin și fructuos; arome de fruct copt și o aciditate foarte plăcută 

Recomandări gastronomice: un minunat aperitiv, care merge foarte bine și cu fructe de mare, crab, creveți, salate de vară, tournedo de vită, supă de legume, paste cu legume, piersici prăjite cu spumă de migdale, mere caramelizate

Alcool: 12,5%

Temperatura de servire: 10-12°C

Un vin de toată ziua proaspăt și elegant. Soiul tipic mediteranean Terret a fost ales pentru vioiciune, iar Vermentino pentru aromele florale delicate. Ideal pentru petreceri.  Vă recomandăm să-l beți în următorii doi ani.

Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.

Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Rosé
    Rosé 2017

    Buchetul intens și complex de fructe...

    40,95 lei (-35%) 63,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs