M. Chapoutier Marius Rose 2017

M. Chapoutier Marius Rose 2017

Foarte proaspăt, expresiv, fructuos, curat și plin, cu aciditate frumoasă și arome de fructe albe împletite cu o frumoasă tentă florală.

Michel Chapoutier continuă să fie o extraordinară sursă de valoare.    

-15%

35,00 lei

Pret redus

29,75 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Marius Rose 2017

Marius Rose 2017

Foarte proaspăt, expresiv, fructuos, curat și plin, cu aciditate frumoasă și arome de fructe albe împletite cu o frumoasă tentă florală.

Michel Chapoutier continuă să fie o extraordinară sursă de valoare.    

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Marius Rosé by M. Chapoutier 2017

Producător: Michel Chapoutier - Languedoc-Rousillon

Soi: Grenache, Syrah

Culoare: petală de trandafir roz  

Miros: floral, cu o notă de alcool amilic 

Gust: foarte proaspăt, expresiv, fructuos, curat și plin, cu aciditate frumoasă și arome de fructe albe împletite cu o frumoasă tentă florală    

Recomandări gastronomice: salate, barbecue, grătare, preparate mediteraneene: zucchini la grătar cu maioneză cu usturoi, crostini cu brânză de capră proaspătă și ierburi, pește, legume umplute, bouillabaisse (supă de pește), tocană de vițel cu mămăligă, salată de fructe

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 10-12°C

Ediția 2016 - 88-89 Puncte Parker: ”Marius Rosé 2016 a fost vinificat complet în inox și este un rosé suculent, bine făcut, care se bea ușor și oferă o abundență de nuanțe de zmeură și petale de trandafir într-un stil răcoritor, cu corp ușor.

Michel Chapoutier continuă să fie o extraordinară sursă de valoare.”

Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.

Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: