Tommaso Bussola Amarone Classico 2011

Tommaso Bussola Amarone Classico 2011

95 Puncte Vinous:

”Nas multidimensional în care se combină arome de cireșe roșii, sirop de zmeură, praf de pușcă, scorțișoară, flori și stejar. Solid dar, în mod magic, pare foarte ușor odată ajuns în pahar, cu arome pătrunzătoare de fructe roșii și ciocolată frumos încadrate de o aciditate armonioasă. Sfârșitul dulce și ultra-catifelat farmecă palatul cu arome de fructe roșii, ciocolată și condimente dulci.”

-20%

245,00 lei

Pret redus

196,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Amarone Classico 2011

Amarone Classico 2011

”Nas multidimensional în care se combină arome de cireșe roșii, sirop de zmeură, praf de pușcă, scorțișoară, flori și stejar. Solid dar, în mod magic, pare foarte ușor odată ajuns în pahar, cu arome pătrunzătoare de fructe roșii și ciocolată frumos încadrate de o aciditate armonioasă. Sfârșitul dulce și ultra-catifelat farmecă palatul cu arome de fructe roșii, ciocolată și condimente dulci.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tommaso Bussola Amarone Classico 2011

Producător: Azienda Agricola Tommaso Bussola - Negrar, Veneto

Oenolog: Tommaso Bussola

Soi: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara

Culoare: roșu-rubiniu foarte închis cu reflexii granat

Miros: amplu, cu note de portocală, ciocolată, prune uscate, cireșe coapte, tutun, chimion, condimente

Gust: somptuos și elegant, ușor dulce, cald, robust, armonios și catifelat, cu  o ușoară tentă amăruie; o paletă aromatică surprinzător de amplă (cireșe, ciocolată, smochine, pamânt, merișoare, prune) care persistă și în postgust

Recomandări gastronomice: carne roșie - în special, vită, vânat - și brânzeturi maturate

Alcool: 17%

Temperatura de servire: 18-20°C

Fermentat 50 de zile cu drojdii indigene și maturat 42 de luni în butoaie de 500 l și în baric.

Vă recomandăm să-l beți între 2017 - 2026.

Descrierea lui Tommaso Bussola: ”Vinul ideal pentru a acompania preparatele din vânat și nu are egal când e vorba de brânzeturi maturate. Cu toate acestea, rolul lui caracteristic este acela de vin servit după masă, pe care să-l savurezi în intimitate, dar și pentru a anima o discuție cu prietenii. Trebuie deschis cu cel puțin două ore înainte de consum. E vinul clasic al prieteniei.”

95 Puncte Vinous (Ian D'agata): ”Rubiniu foarte închis, aproape ca cerneala. Nas multidimensional în care se combină arome de cireșe roșii, sirop de zmeură, praf de pușcă, scorțișoară, flori și stejar. Solid dar, în mod magic, părând foarte ușor odată ajuns în pahar, cu arome pătrunzătoare de fructe roșii și ciocolată frumos încadrate de o aciditate armonioasă. Sfârșitul dulce și ultra-catifelat farmecă palatul cu arome de fructe roșii, ciocolată și condimente dulci. Se laudă cu o concentrație alcoolică de 17%, dar n-ai spune - o glumă reușită a acestui vin savuros și concentrat. Aproape ca și când ai bea ciocolată lichidă cu alcool. Un Amarone excepțional care are mari șanse de a deveni unul dintre cele mai bune trei vinuri ale acestui an de recoltă.”

92 Puncte Wine Spectator: ”Notele de smochine uscate și curmale amplifică aromele de eucalipt și lichior de cafea ale acestui Amarone somptuos, cu tanini cremoși. Corp mediu spre plin, cu note ample de condimente și citrice care persistă în postgust. Beți-l între 2017-2026.”

Atunci când legendarul Giuseppe Quintarelli a fost întrebat care este viitorul superstar al vinurilor din Veneto, el a răspuns fără ezitare: Tommaso Bussola. Prezicerea lui s-a adeverit în 1999, când au ieșit pe piață vinurile din 1995. Criticii le-au primit cu punctaje foarte măgulitoare, iar Gambero Rosso a acordat superbului Recioto TB primele Tre Bichieri din multele care aveau să urmeze. La fel de bine au fost primite și Amarone-urile, care se  apropie de excelență.

Tommaso Bussola este un autodidact obsedat de calitate și de spargerea tiparelor. A muncit pentru unchiul lui, Giuseppe Bussola, până în 1985, când i-a moștenit domeniul. La început, a urmat stilul tradițional și vechea practică a maturării vinurilor în butoaie refolosite la nesfârșit. Vinurile făcute în acest stil au eticheta inscripționată cu GB, inițialele unchiului său. Apoi, în 1983, a început să experimenteze cu un stil mai modern care a devenit o provocare pentru toți producătorii din Veneto. A început o muncă de alchimist bazată pe calitatea strugurilor, a căror sortare a supravegheat-o personal. Nu s-a culcat pe laurii primelor succese, așa că în 1992-1993 a construit o nouă cramă și a început să fermenteze vinurile în baricuri.  Vinurile produse în acest stil modern, inovativ, poartă pe etichetă inițialele sale, TB. De atunci, încearcă să facă în fiecare an cele mai bune vinuri GB sau normales, cum le spune el. În mulți ani reușește să producă și cantități limitate din gama de elită TB, pentru care folosește cei mai buni struguri din anii respectivi. Totodată, continuă să experimenteze: folosește butoaie de diferite dimensiuni și esențe (stejar, cireș, castan, salcâm), iar perioada de maturare diferă de la un vin la altul. Datorită perfecționismului său - selectarea incredibil de meticuloasă a strugurilor din cele mai bune loturi și dorința încrâncenată de a obține o  concentrație greu de imaginat - vinurile lui Tommaso Bussola variază dramatic de la un an la altul. Ce-și pot dori mai mult pasionații de vin?

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

De la același producător

Produse noi

mai mult

Oferte speciale

  • Alicante Tarima Monastrell 2015
    Tarima 2017

    Raport calitate-preț excelent!...

    31,20 lei (-20%) 39,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs