Bodegas Volver Tarima Hill 2015

Bodegas Volver Tarima Hill 2015

92 Puncte Wine Spectator:

"Un vin care denotă grație și profunzime. Aromele de cireșe negre, prună, minerale și fum se împletesc armonios peste taninii bine integrați, în timp ce aciditatea vioaie îl țin focusat. Nimic strident, iar toate elementele sunt armonizate. Echilibrat, în stil modern. Beți-l de acum până în 2025."

ATENȚIE: Ultimele bucăți în stoc!

-15%

75,00 lei

Pret redus

63,75 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Tarima Hill 2015

Tarima Hill 2015

"Un vin care denotă grație și profunzime. Aromele de cireșe negre, prună, minerale și fum se împletesc armonios peste taninii bine integrați, în timp ce aciditatea vioaie îl țin focusat. Nimic strident, iar toate elementele sunt armonizate. Echilibrat, în stil modern. Beți-l de acum până în 2025."

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Tarima Hill 2015

Producător:  Bodegas Volver - D.O. Alicante

Soi: Monastrell - vițe vechi de 43-88 ani; struguri cultivați și recoltați manual, meticulos sortați la cramă

Culoare: roșu-granat închis, cu tente violet

Miros: parfum de cireșe negre și piele, cu note picante și minerale

Gust: puternic și echilibrat, cu corp plin, structură cărnoasă și o bogăție de arome de fructe negre, prune și lemn dulce, cu note de flori de primăvară și condimente, însoțite de o mineralitate calcaroasă; sfârșit elegant și persistent

Recomandări gastronomice: preparate sățioase - fasole cu cârnați sau carne, ragu de mistreț, costițe afumate

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 14-16°C

Perioada optimă de consum: 2016 - 2025

Fermentat cu drojdii indigene în tancuri de inox descoperite. Fermentația malolactică are loc, în cea mai mare parte, în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosire, iar restul, în butoaie la a doua folosire. Maturat 20 luni în butoaie de Bordeaux și de Burgundia la prima folosire și în câteva butoaie la a doua folosire.

Descrierea producătorului: ”Vinul are o culoare roșu-granat închis, cu tente violet și un buchet de cireșe negre și piele. Își atinge întregul potențial pe palatin, cu note de fructe negre, prune și lemn dulce și sfârșit elegant și persistent.”

Locul 17 în Top 100 Wine Spectator 2017: ”Tarima Hill este expresia complexă, elegantă a celor mai autentice clone de Monastrell din lume. Vinul etalează o culoare roșu-granat închis cu tente violet și un buchet de cireșe roșu-închis și piele. Pe palatin, vinul își atinge potențialul deplin și oferă note de fructe negre, prune și lemn dulce, cu sfârșit elegant, dar persistent.”

92 Puncte Wine Spectator: ”Un vin care denotă grație și profunzime. Aromele de cireșe negre, prună, minerale și fum se împletesc armonios peste taninii bine integrați, în timp ce aciditatea vioaie îl țin focusat. Nimic strident, iar toate elementele sunt armonizate. Echilibrat, în stil modern. Beți-l de acum până în 2025.”

92 Puncte Jeb Dunnuck: ”Făcut din vițe vechi și maturat 14-16 luni în stejar franțuzesc, Tarima Hill 2015 are culoare a cernelii și un buchet afumat de zmeură neagră, mure, piper și flori uscate. E amplu, expansiv, cu arome fructate, dulci, cu o senzație fantastică pe palatin și tanini dulci. O bombă de fruct sexy, făcută cu clasă!”

Ediția 2014 - 92 Puncte Parker: ”Tarima Hill 2014, din Alicante, este 100% Monastrell, maturat 20 de luni în stejar franțuzesc, fiind făcut din cele mai vechi vii ale domeniului, plantate între 1935-1975. Ele cresc la o altitudine relativ mare, între 610 - 1220 m deasupra nivelului mării. Vinul are o paletă aromatică minunată, pură, de afine, zmeură neagră, calcar și flori de primăvară. Textura e plină, frumoasă, fructul e copt, matur și opulent, are puritate și lungime. Se simte și mineralitatea, iar raportul calitate-preț este extraordinar.

Aceasta este una dintre podgoriile spaniole de top care produce din La Mancha până în Jumilla și Alicante. Aici se fac câteva vinuri impresionante, deloc scumpe și de mare calitate, care se vând ca pâinea caldă.”

Bodegas Volver aparține Grupului Jorge Ordóñez, înființat în 2004 și care are în proprietate opt podgorii selecte unde se produc vinuri din struguri proveniți din 13 denumiri de origine răspândite în întreaga Spanie. Proprietarul Jorge Ordóñez s-a stabilit în SUA în 1987 și a devenit în scurt timp cel mai important promotor al vinurilor spaniole pe piața americană. Munca sa a fost răsplătită cu un număr impresionant de titluri și premii onorifice: Robert Parker l-a inclus de două ori în Top 20 Wine Personalities of the Year și îl consideră a fi una dintre personalitățile cele mai importante ale ultimilor 25 de ani. În 1997, primea The Golden Grape Award acordat de Food & Wine Magazine, iar în Spania i se acorda Premiul Național de Gastronomie. Lista ar putea continua, dar Jorge Ordóñez se mândrește cel mai tare cu faptul că a reușit să creeze cea mai mare piață pentru vinul spaniol, făcându-i pe viticultorii și oenologii spanioli să devină conștienți de faptul că vinurile lor își au locul printre cele mai bune vinuri ale lumii.

Ca producător, Jorge Ordóñez are o filosofie aparte. El face vinuri artizanale din cele mai vechi vii cu soiuri locale. Viile nu sunt irigate și se aplică cele mai tradiționale practici viticole. Astfel, vinurile lui sunt cea mai autentică reprezentare a vinului de calitate produs din cele mai vechi clone ale soiurilor spaniole.

Bodegas Volver este una dintre podgoriile care a fost răsplătită cu premii și medalii chiar de la primele vinuri. Secretul acestei reușite? Vinuri autentice care își reprezintă terroir-ul și țara fiind, totodată, ancorate în modernitate. Pe scurt, vinuri de cea mai bună calitate, pentru bugetul tuturor.

Dacă Jorge Ordóñez este cel care a pus pe piață Monastrell-ul din Jumilla, co-proprietarul și oenologul Rafael Cañizares contribuie la calitatea lui, după o îndelungată experiență în La Mancha.

Soiul Monastrell, originar din Spania, mai este cunoscut și sub numele de Mourvèdre, în Franța sau Mataró, în Australia și California.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: