Lapostolle Cuvee Alexandre Carmenere 2016

Lapostolle Cuvee Alexandre Carmenere 2016

94 Puncte James Suckling:

”Îmi place foarte mult felul în care complexitatea frunzoasă de salvie uscată, conuri de brad și pământ de pădure se combină cu aromele de pământ și boia de ardei, urmate de fructe proaspete, precum afine și citrice. Corp mediu spre plin, cu tanini crocanți și granulați și sfârșit cu caracter de coajă de copac. Beți-l în 2023.” 

Un vin special, pentru pasionații de Carmenère!

99,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvee Alexandre Carmenere 2016

Cuvee Alexandre Carmenere 2016

”Îmi place foarte mult felul în care complexitatea frunzoasă de salvie uscată, conuri de brad și pământ de pădure se combină cu aromele de pământ și boia de ardei, urmate de fructe proaspete, precum afine și citrice. Corp mediu spre plin, cu tanini crocanți și granulați și sfârșit cu caracter de coajă de copac. Beți-l în 2023.” 

Un vin special, pentru pasionații de Carmenère!

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Cuvée Alexandre Carmenère 2016

Producător: Lapostolle - Colchagua, Via Apalta

Soi: 85% Carmenère, 15% Cabernet Sauvignon - struguri culeși manual și atent selecționați cu tehnologia optică Vistalys

Culoare: roșu-purpuriu închis  

Miros: complex, cu parfum de fructe roșii și negre (maqui, prune coapte, mure), împletite cu note picante

Gust: elegant și proaspăt, cu aciditate medie și tanini rotunzi, arome de ciocolată, tutun, prune coapte și sarsaparilla și sfârșit mediu spre lung

Recomandări gastronomice: piept de rață marinat, filet de struț cu piure de pere, ratatouille cu carne roșie și legume, steak de vită Angus bine condimentat, lasagna de vinete cu brânză

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16 -18°C

Perioada optimă de consum: 2019 - 2024

Număr de sticle produse: 69 000

Via Apalta are certificare organică de la Ceres și biodinamică de la Demeter. 

Descrierea producătorului: ”Filosofia noastră generală pentru Cuvée Alexandre Carmenère vizează eleganța, echilibrul și potențialul de învechire. Misiunea noastră este exprimarea terroir-ul din Apalta și, prin urmare, filosofia noastră de vinificare constă într-un proces foarte natural, cu intervenție minimă. Punctele noastre forte sunt: 100% recoltare manuală în lădițe mici, de 14 kg, 30% din struguri dezciorchinați manual, iar restul de 70%, strict selelecționați cu aparatura optică Vistalys. Facem o extracție blândă și utilizăm judicios stejarul pentru a păstra aromele de fruct, asigurând, totodată, complexitatea pe care o merită un vin de această calitate. Fermentațiile cu drojdii indigene au avut loc 3% în baric, 27% în butoaie mari de stejar franțuzesc și 70% în tancuri de inox. Apoi, vinul a fost maturat 10 luni în baricuri franțuzești 20% noi, 22% la a doua folosire și 58% la a treia folosire.”

Vă recomandăm să decantați vinul sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

94 Puncte James Suckling: ”Îmi place foarte mult felul în care complexitatea frunzoasă de salvie uscată, conuri de brad și pământ de pădure se combină cu aromele de pământ și boia de ardei, urmate de fructe proaspete, precum afine și citrice. Corp mediu spre plin, cu tanini crocanți și granulați și sfârșit cu caracter de coajă de copac. Beți-l în 2023.”

90 Puncte Parker: ”Cuvée Alexandre Carmenère 2016 are 15% Cabernet Sauvignon. Este surprinzător de proaspăt și curat, fapt remarcabil pentru un an de recoltă dificil, în special pentru soiurile care se coc târziu. Are tanini fin granulați și arome bogate. Vinul face un mare pas înainte față de edițiile precedente și, în plus, stejarul e mai puțin pregnant; acum se folosesc baricuri folosite de la Clos Apalta. Îmbuteliat în decembrie 2017.

Lapostolle s-a despărțit de Clos Apalta, care este acum o companie independentă, cu directori tehnici diferiți, iar fiecare dintre cele două companii are vii și echipe separate care lucrează viile. Vinuri și etichete noi.”

Ediția 2015 - Medalie de Aur, Mundus Vini

Ediția 2014 - 94 Puncte James Suckling: ”Un Carmenère puternic și bogat, cu fum, fructe negre de pădure și alune. Corp plin, stratificat și bogat, cu sfârșit lung și frumos. Îi ador densitatea și aroma. Lovitură de pumn. Din struguri cultivați biodinamic.”

Ediția 2013 - 92 Puncte James Suckling

                 - 91 Puncte Descorchados

                 - Medalie de Aur, UK Sommelier Wine Awards 2016 

***

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: