Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah 2014

Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah 2014

95 Puncte James Suckling:

”Un vin închis la culoare și care încă lucrează, cu caracter de mure și lemn dulce. Violete și piper negru. Corp plin, tanini catifelați și crocanți, sfârșit lung și aromat. De ce să mai așteptați? Făcut din struguri cultivați biodinamic.”

99 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvee Alexandre Syrah 2014

Cuvee Alexandre Syrah 2014

”Un vin închis la culoare și care încă lucrează, cu caracter de mure și lemn dulce. Violete și piper negru. Corp plin, tanini catifelați și crocanți, sfârșit lung și aromat. De ce să mai așteptați? Făcut din struguri cultivați biodinamic.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Cuvée Alexandre Syrah 2014

Producător: Lapostolle - Colchagua, Via San José de Apalta

Soi: Syrah - struguri cultivați biodinamic (certificați CERES și DEMETER), culeși manual în lădițe de 14 kg; 90% din struguri sunt atent selecționați cu tehnologia optică Vistalys, iar 9% sunt dezciorchinați manual

Culoare: roșu-rubiniu foarte închis, cu tente violet 

Miros: complex și intens, cu note picante precum lemn dulce și ciocolată amară care conduc spre o expresie intensă de mure și prune coapte

Gust: bogat, rotund și persistent, cu tanini fermi, structură și aciditate foarte bune, arome de fructe coapte, cedru și sfârșit ușor afumat

Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru mistreț cu sos de vin roșu, ragu de miel cu piure de dovleac, preparate picante din carne roșie sau vânat și brânzeturi

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 16-18°C

Fermentat cu drojdii indigene: 9% în butoaie franțuzești de 75 hl și 91% în tancuri de inox. Fermentație malolactică naturală, în butoaie de stejar franțuzesc.

Maturat 20 luni în baricuri franțuzești 16% noi, 84% la a doua și a treia folosire.

Apalta is located at 170 kilometers South West of Santiago in the Colchagua Valley. This valley has a special meso-climate that is different from the rest of the Colchagua Valley. Its climate could be described as Semi-dry Mediterranean; with a winter only rainy season and long dry summer. The grapes for the Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah are hand harvested into small 14kg crates and sent to the winery where the grapes bunches are firstly sorted by hand followed by berry selection using a Vistalys Optical Sorter. The grapes are pressed and the wine is fermented using wild yeasts in wooden vats with manual punching down of the cap to increase skin contact. The wine also undergoes malolactic fermentation in French oak barrels prior to ageing. The wine is aged in 225L French oak barrels for 20 months (16% new French oak and 84% second and third fill). The barrels are made by Saury, Baron, Radoux, SMF, Sylvain and Taransaud and are mainly medium toast.

Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

95 Puncte James Suckling: ”Un vin închis la culoare și care încă lucrează, cu caracter de mure și lemn dulce. Violete și piper negru. Corp plin, tanini catifelați și crocanți, sfârșit lung și aromat. De ce să mai așteptați? Făcut din struguri cultivați biodinamic.”

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care produce faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: