Lapostolle Cuvee Alexandre Chardonnay 2015

Lapostolle Cuvee Alexandre Chardonnay 2015

95 Puncte James Suckling:

”Arome de nucă de cocos, măr fiert și bezea de lămâie, urmate de de un corp plin, care e rotund și fructat. Cel mai bun Chardonnay din Chile?”

99,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Cuvee Alexandre Chardonnay 2015

Cuvee Alexandre Chardonnay 2015

”Arome de nucă de cocos, măr fiert și bezea de lămâie, urmate de de un corp plin, care e rotund și fructat. Cel mai bun Chardonnay din Chile?”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Lapostolle Cuvée Alexandre Chardonnay 2014

Producător: Lapostolle - Valea Casablanca, Via Atalayas

Soi: Chardonnay - struguri culeși manual 

Culoare: galben strălucitor cu tente aurii 

Miros: incredibil, cu note florale și de condimente dulci, precum miere, însoțite de caise, vanilie și împletite cu note delicate de fructe proaspete, precum papaya și gutui

Gust: proaspăt, intens și elegant, corpolent, cu structură elegantă, aciditate proaspătă, stejar bine integrat și sfârșit vibrant

Recomandări gastronomice: pipote cu dressing de lămâie, preparate din pește, caracatiță și creveți

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 12°C

Toți strugurii au fost culeși manual în lădițe de 14 kg și au fost presați nedezciorchinați. 82% din must a fost fermentat în butoaie de stejar franțuzesc, iar 18%, în tancuri de inox. Maturat timp de 11 luni în baricuri franțuzești - 49% noi, iar 51% la a doua și a treia folosire. Fără fermentație malolactică.

95 Puncte James Suckling: ”Arome de nucă de cocos, măr fiert și bezea de lămâie, urmate de de un corp plin, care e rotund și fructat. Cel mai bun Chardonnay din Chile?”

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care produce faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: