L'Aventure Optimus 2017

L'Aventure Optimus 2017

94 Puncte Jeb Dunnuck:

”De culoare roșu-purpuriu aprins, exhibă arome de mure, ierburi aromate zdrobite, carne caramelizată și adieri de ciocolată. Frumos echilibrat și corpolent, este făcut într-un stil incredibil de savuros, fiind o introducere briliantă pentru celelalte vinuri ale domeniului. Va ține mai mult de 10 ani.”

390,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Optimus 2017

Optimus 2017

”De culoare roșu-purpuriu aprins, exhibă arome de mure, ierburi aromate zdrobite, carne caramelizată și adieri de ciocolată. Frumos echilibrat și corpolent, este făcut într-un stil incredibil de savuros, fiind o introducere briliantă pentru celelalte vinuri ale domeniului. Va ține mai mult de 10 ani.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

L'Aventure Optimus 2017

Perioada optimă de consum: 2012 - 2022

Producător: L'Aventure Winery - Paso Robles, California, SUA

Soi: 49% Syrah, 41% Cabernet Sauvignon, and 10% Petit Verdot

Culoare: roșu-purpuriu cu tente de culoarea cernelii 

Miros: foarte parfumat, cu note de coacăze negre, mure, mină de creion, anason, tutun și violete

Gust: de o puritate extraordinară, cu textură incredibil de mătăsoasă,  aciditate plină de vervă și sfârșit picant și vibrant în care persistă notele de fructe negre de pădure și anason   

Recomandări gastronomice: carne, preparate cu sos de roșii, vânat, pește gras

Alcool: 15%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2021 - 2041

94 Puncte Jeb Dunnuck: ”Începând cu 2017, Optimus este făcut din 49% Syrah, 41% Cabernet Sauvignon, și 10% Petit Verdot, iar vinificarea are loc în 60% stejar franțuzesc nou. De culoare roșu-purpuriu aprins, exhibă arome de mure, ierburi aromate zdrobite, carne caramelizată și adieri de ciocolată. Frumos echilibrat și corpolent, este făcut într-un stil incredibil de savuros, fiind o introducere briliantă pentru celelalte vinuri ale domeniului. Va ține mai mult de 10 ani.”

93 Puncte Robert Parker 

***

L'Aventure a fost fondată în 1998 de oenologul francez Stéphan Asseo. Familia sa a cumpărat primul domeniu din Bordeaux, Domaine de Courteillac, în 1982. Au urmat, la scurt timp, Château Robin și Château Fleur-Cardinale din Saint-Emilion. Stéphan a ridicat nivelul proprietăților familiei, în timp ce lucra pentru alte câteva proprietăți cunoscute din Bordeaux, precum Château Guillot-Clauzel din Pomerol și Château Corbin din St Emilion. 

În același timp, el a descoperit Lumea Nouă care i-a oferit o oportunitate unică de a-și diversifica experiența, având mai multă libertate în vie și vinificare. După ce a răscolit întreaga Californie pentru terroir-ul dorit, a sfârșit prin a fi cucerit de Paso Robles.

Situată între Los Angeles și San Francisco, via sa din Paso Robles a devenit rapid un simbol al regiunii.

30 alte produse din aceeași categorie:

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: