Château la Croix de Gay Pomerol 2010

Château la Croix de Gay Pomerol 2010

91 Puncte Parker:

”Un Pomerol în stil elegant, foarte fructat, cu o abundență de arome de fructe de pădure, lemn de cedru și ierburi aromate arse, împletite cu adieri de boabe de cafea și cedru. Bogat, cu corp mediu spre plin, nu-și pierde deloc finețea caracteristică pentru stilul de la La Croix de Gay.”

290,00 lei

Adaugă în coş

Trimite unui prieten

Pomerol 2010

Pomerol 2010

”Un Pomerol în stil elegant, foarte fructat, cu o abundență de arome de fructe de pădure, lemn de cedru și ierburi aromate arse, împletite cu adieri de boabe de cafea și cedru. Bogat, cu corp mediu spre plin, nu-și pierde deloc finețea caracteristică pentru stilul de la La Croix de Gay.”

Destinatar(i) :

* Câmpuri obligatorii

Mai multe informații

Château La Croix de Gay 2010

Perioada optimă de consum: 2013 - 2028 (Robert Parker Jr)

Producător:  Château La Croix de Gay - Pomerol, Bordeaux, Franța

Soi: 95% Merlot, 5% Cabernet Franc - vițe vechi de 30+  ani

Culoare: roșu-granat închis  

Miros: buchet intens de cireșe negre, ciocolată, prune și pământ

Gust: atac puternic, concentrat, taninos, cu textură mătăsoasă și sfârșit luxuriant        

Recomandări gastronomice: preparate din vițel, porc, vită, miel, vânat, friptură de pui, preparate asiatice, ton, ciuperci, paste sățioase

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Număr de sticle produse: 38 000

Strugurii sunt culeși și selectați manual. Vinul a fost maturat 18 luni în baricuri 80% noi și 20% la a doua folosire.

91 Puncte Parker: ”Vinul a ieșit bine în 2010, fiind un Pomerol în stil elegant, foarte fructat, cu o abundență de arome de fructe de pădure, lemn de cedru și ierburi aromate arse, împletite cu adieri de boabe de cafea și cedru. Bogat, cu corp mediu spre plin, nu-și pierde deloc finețea caracteristică pentru stilul de la La Croix de Gay.

Vinul din via de 3,6 hectare este produs cu ajutorul lui Michel Rolland. Dr. Alain Raynaud și-a vândut partea surorii sale și o parte din vie a fost cumpărată de Château L'Evangile.

Château La Croix de Gay, situat în partea de nord a Pomerol-ului, unde se învecinează cu nume mari precum Château Clinet și L'Eglise Clinet, este proprietatea familiei Raynaud-Lebreton, care se mândrește cu o istorie rară, ea stăpânind domeniul de cinci secole! Pământul a intrat în proprietatea familiei Lebreton în anul 1447, iar de la 1772 este atestată ca producător de vin. Din secolul al XVIII-lea până la jumătatea secolului al XIX-lea, moștenirea s-a transmis prin femei ai căror soți au fost pasionați de viti-vinicultură.

Recunoașterea pentru vinul de la La Croix de Gay a venit în a doua jumătate a secolului XX, când la cârma proprietății s-au aflat Noel Raynaud și soția sa Geneviève Ardurat-Raynaud. După moartea lor, domeniul a revenit fiicei lor Chantal. La edițiile din 2009 și 2010, ea fost ajutată de fratele său Alain Raynaud, acum consultant pentru alte câteva château-uri renumite din Bordeaux, în echipa lui Michel Rolland.

În 2012, Chantal a vândut o parcelă de vie familiei Lafite-Rothschild care și-a extins astfel proprietatea de la L'Eglise Clinet.

În 2015, Château La Croix de Gay și-a inaugurat noua cramă, unde continuă să producă unul dintre vinurile cu cel mai bun raport calitate-preț din Pomerol.

30 alte produse din aceeași categorie:

Băuturi de la același producător

Oferte speciale

  • Rosé
    Rosé 2017

    Buchetul intens și complex de fructe...

    45,60 lei (-20%) 57,00 lei
Toate promoțiile

Wishlist

Nici un produs